• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Погребват Гецата в родното му село Борика, Ихтиманско

Неделя, 25 Април 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Погребват Гецата в родното му село Борика, Ихтиманско

РОДНИНИ, БЛИЗКИ, колеги и състезатели ще се разделят с Георги Георгиев-Гецата (на снимката) във вторник, 27 април, в 17:00 ч. в родното му село Борика. Опелото на състезателят ще бъде от 16:00 ч. в местния параклис Света Петка.. Гецата загина драматично вчера след обед по време на втората квалификация на първото от планинските състезания за сезон 2021, когато след финала в Делвино неговият автомобил Субару Импреза WRX се забива с над 120 км/ч. в стоборя, който е построен неотадвна вдясно от трасето на планинско Благоевград.

Колата на пилота е подскочила след летящият финал на състезанието и с ужасяващата скорост се е забила челно в бетонната ограда.

Гецта е реагирал на промяната в поведението на автомобила – разказаха за RallyXpress очевидци на удара – но практически не е имал никакво време, за да успее да удържи в контрол своя автомобил.

По думите на намирали се на финала състезатели, между промяната на поведението на колата и удара в стената е имало около 1.5 сек при скорост, която е била значително над 100-те километра в час.

След пауза от около две години, Георги Георгиев се завърна в спорта миналата неделя в ралиспринт Пещера, където с навигатора си Васко Георгиев завършиха на 4-ото място в клас НС1.

Четири години по-рано, в дебютния си сезон Гецата, също с Васко Георгиев, завърших като вицешампиони на България в ралиспринта.

Гецта беше един от малцината пилоти в спорта, чиято усмивка не слизаше от лицето и беше видимо щастлив, че може да се състезава наравно с най-големите български автомобилисти.

Сбогом, друже!
Сърдечният ти характер ще липсва на всички!
Лек път нагоре!


Погребват Гецата в родното му село Борика, Ихтиманско

снимка: rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев