• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Марто Сурилов: етапна победа, Сойлу глоба €450 за „скорост“

Събота, 15 Май 2021 | Шумен, RallyXpress
  • обновена
Марто Сурилов: етапна победа, Сойлу глоба €450 за „скорост“

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

:: Всички подробности около 51-ото издание на най-престижното ни автомобилно състезание може да откриете на електронния портал на рали България: https://www.rallybg.bg/bg/

ТУРСКИЯТ ПИЛОТ Угур Сойло днес се разписа като първият пилот в българското състезание, който отнесе солена глоба за превишена скорост от 450 евро. по време на опознаването на скоростните отсечки на 51-ото рали международното рали. Решението на спортните комисари - виж по-долу.

Това стана възможно, след като преди месец в спринта на Пещера за първи път у нас беше въведена системата за контрол и безопасност в състезанията ONI, която националната федерация използва. По време на състезанието преди месец глобите за всички участници бяха „опростени“, защото ONI бе на етап изпробване.

В същото време Сурилов/Здравков (на снимката горе), показвайки изключително агресивна езда, днес направиха и първата си етапна победа в ралито тук.

На късата скоростна отсечка край Варна – Девня (5.82 км) двамата завършиха начело, а след една победа преди това на тройните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия Рали2) – изравниха в  резултата – 1:1.

Това, че не чужда конкуренция, а яростната съпротива идва от страна на шуменци,  трябва да е изненадало Миро Ангелов, който след шуменския сервиз днес, най-вероятно е да направи и промяна в стратегията си за България.


Марто Сурилов: етапна победа, Сойлу глоба €450 за „скорост“

снимка: петко станчев/rallyxpress
ПОЛЕТ НАД „ХОРИЗОНТА“… Шампионският екипаж Ангелов/Гаджев прелитат над митичния превал на първата скоростна отсечка от днешния ден на рали България.


Още повече, че 10-годишното Мицубиши на Сурилов яко се опъва на модерната Фабия Рали2 дотолкова, че на лозевския етап (6.96 км), направи равно време с това на шампионите от Мегапорт – по 3:36.7 мин.

Това е и третия случай, в който друг пилот, освен Йордан Атанасов и Денис Станчовски, успяващ да надбяга действащия шампион.

„Не, няма да променяме стратегията, трябва да запази предимството си във време тук, защото около Шумен етапите дават преднина на местните пилоти – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шефът на Моторспорт Академия Петър Гьошев.

С още едно второ време от шуменската скоростна отсечки Валери Великов (12.66 км) – завършвайки на 2.0 сек от Ангелов, шуменският пило измести държащия втората позиция турски пилот Угур Сойлу (Шкода Фабия Рали 2) и застана пред него с аванс от 11.2 сек.

„На първата отсечка излязохме от пътя, минахме през едно храсче, после се върнахме… каза за RallyXpress Сурилов. – Малко е ударена колата отпред, но трябваше да мина по асфалта 1-2 километра, за да се уверя, че няма големи поражения. Може още малко, но наистина още малко , да свалим от времената [на Миро], но не зная дали са заслужава…“

2021 BUL Dani Pop PS 002

снимка: петко станчев/rallyxpress
„ДАЙ! ДАЙ! ДАЙ!“… Дани Попов е преминал през трамплина на етапа Бялята вода и ускорява към финала на етапа, за да влезе още от първия ден в челото на рали България.

Много силно каране прави екипажа Даниел Попов/Ангел Башкехайов (JPR, Пежо 208 Рали4), чийто автомобил е най-доброто от българската техника в категорията на RC4.

В генералното класиране двамата са четвърти, на 6.8 сек от Сойлу и на повече от половин минута от Али Туркан (Тур, Форд Фиеста Рали4).

Шестицата след първите три отсечки се затваря от румънската Фабия Рали2 Енис Афир, който изостава от турските си колеги със 7 сек.

Така в първата половина на по-тежкия от двата дни в рали България, силната езда на Сурилов, Попов и Василев (8-и в генералното класиране, но след наказание от 3 мин. за закъснение), се оказва поне засега, че чуждата конкуренция само привидно е много страшна.

Така за момента говорят резултатите от компютърната обработка.

До края на дългия съботен ден има още 8 етапа, седем от които са в шуменския регион, а само новия 5.85-кирометров вариант на теста Манастир (старото име Аладжа манастир), е последното за деня изпитание, преди финала във Варна в 20:45.

COC Decision No

ФАКСИМИЛЕТО от решението на спортните комисари за глобята на Сойлу

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев