• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Дракона: Поръчах хубаво време в последния старт

Петък, 26 Ноември 2021 | Калояново, RallyXpress
Дракона: Поръчах хубаво време в последния старт

ЕДИН „КАМИОН“ С КУПИ
ЗА НЕОБИЧАЙНИЯ ФИНАЛ
В АВТОМОБИЛНИЯ СЕЗОН

20091812 Gala 005
ЦЯЛ ЕДИН „камион“ с купи ще бъде доставен на пистата Дракон, които предстоят да бъдат раздадени на първенците във всички дисциплини от сезона след обеда в неделя. В Пампорово бяха раздадени общо 93 приза за сезона в двете класически дисциплини, за всички останали шампионати в края на последния уикенд ще бъдат връчени 167 други отличия.

С УТРЕШНИТЕ квалификации в калояновския вариант на писта Хасково ще бъде поставено началото на последния кръг от шампионата на затворен маршрут и писта, с която ще се затвори и последната страница от автомобилния сезон 2021.

„Поръчал съм хубавото време за състезанието!" – на шега коментира Христо Стоилов-Дракона (на снимката горе), на чиято писта ще бъде най-късният финал в това първенство през последните 10 години.

Единствено състезанията, организирани от Георги Стоянов на пистата Серес са били с ноемврийски дати, от които най-късните се били през 2018 г., когато краят на това първенство е на 18 ноември. Сегашното преместване за писта Хасково напред в месеца, бе планирано заради предишните две изборните недели и с едничката цел шампионатът да е във вариант от 5, а не с най-малкия брой от 4 състезания.

Необичайността не само на това първенство, но и на всички останали, ще е и заради отпадналата по противоепидемичните мерки Годишна гала за награждаването на шампионите.

За четвърти път след Сливен (1996), Пловдив (2015), в началото на месеца в Пампорово, награждаването на първенците във всички дисциплини ще е по чисто футболната рецепта – веднага след финалния мач, направо на зеления килим.

Дракона: Поръчах хубаво време в последния старт

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПАК НА ДРАКОНА, НО ТОЗИ ПЪТ ЗА ФИНАЛ… Колоната на серия Спорт се е наредила за старта на състезанието на Енеос през май. В неделя автомобилите ще заемат решетката за последното си състезание от кратката, но ковид-административно обърканата годинаЗа пистовия шампионат това ще е писта комплекса на писта Дракон.

Това ще стане в рамките на малко повече от час, след като приключи последната обиколка на Серия Макси, при положение обаче, че в 30-минутното време за контестации няма подадени протести до съдийското ръководство. Още около толкова време ще е необходимо, за да бъдат утвърдени (според регулациите на спортната власт – бел. ред.) годишните класирания, за да започне и скромната по всички досегашния стандарти церемония за награждаването на шампионите и техните подгласници.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев