• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

В МG Рали Тим готови с промоция на втори пилот

Неделя, 13 Февруари 2022 | Русе/София, RallyXpress
В МG Рали Тим готови с промоция на втори пилот

ГОДИНА, СЛЕД КАТО Борис Григоров и МG Рали Тим рестартираха участието си в двата класически шампионата по рали и рали-сприт, наекипът предстои в бъдещия сезон да се представи в с два автомобила. Това ще стане, след като към Мицубиши-то на Боби, в бокса на MG РТ ще се появи и синьо Субару Импреза WRX, което ще кара Генади Лацов (на снимката). Официално 30-годишният софиянец е в бензиновите гонки, маркирайки старта на кариерата си забележително добре.

През миналия април, във Велинград Оф-Роуд Фест той и неговия навигатор Асен Василев изненадващо завършват дебютния си старт на втората позиция в категорията Т1, само на 30 сек. от победителите в тридневното надбягване.

„Както става обичайно – случайно се засякохме и така се запознахме през лятото – обяснява за сайта с новините в българския автомобилен спорт Боби, с когото Гената (Лацов: „Не мога да разбера, защо в ралитата всички започнаха да ми викат така? Иначе съм си Лудия Макс“), а от началото на зимата започнахме активната подготовка.“

„Черният Патрул“ на Нисан е заменен със „синьо японско съзвездие“, а заедно с Григоров, Вики Миленков и Алекс Събев Гената постепенно е вкаран в правата ралиджийска вяра.

„Честно? От малък бензина и моторите са ми в кръвта и не, няма родова приемственост – обяснява за RallyXpress Генади Лацов. – Карам бързо бързи коли, не съм от тези, дето имат мощни машини и не смеят да ги настъпят…“

Боби и Ко започват със снежни тестове за Гената на трасета край Мальовица, край Беклемето, край Белмекен, за да открият че, колкото и да е скромен опитът на Лацов, той напредва с рали-техниката и материала неподозирано бързо.

В МG Рали Тим готови с промоция на втори пилот

снимка: личен архив на mg рали тим
ПРЕДИ ПОРЕДНИЯ СНЕЖЕН УРОК И С РЯДКОТО ПРЕДИМСТВО… за Генади Лацов е, че подготовката започва с бъдещата си бегачка – синьо съзвездие от Япония.


„Мисля, че е логично, въпреки различията, защото имам опит с карането с навигатор, а и това усвояване идва и от тях – Борис е от рядката категория хора, които могат да обясняват всичко много ясно и вярно, могат лесно да учат…“

Като цяло, в спорта като цяло е добре известно, че не винаги от най-добрите със своите постижения и кариери стават и най-добрите треньори. За второто трябва чувство, което или го имаш и можеш да го развиваш… или го нямаш - каквото и да правиш.

Явно е, че Григоров е точно от първата категория, а и историята на БГ-автомобилния спорт сочи още поне дузина като него. Само дето русенският видинчанин го е открил едва сега.

ГРИГОРОВ: ЯВНО ИМА ТАЛАНТ, БЪРЗО РАЗБРА, ЧЕ ТОВА Е ЧЕРЕШКАТА…

$RF51WG8ПИЛОТ ВТОРО ПОКОЛЕНИЕ, Боби Григоров започна завръщане към активни стартове със старта на първия пещерски спринт миналата година, а в края на сезона, заедно с Вики Миленков завършиха трети в общото класиране на дисциплината, допълвайки го с титлата в НС2. Сега, с Генади Лацов, MG Рали Тим вече се доближава до обичайния стандарт за отбор, който не е по чисто нашенската си схема: един пилот-една бегачка- един отбор.

„…а-а, направо в дълбокото го хвърляме!“, категорично заявява Боби. – Каквото излезе в календара първо [спринт или рали] – там ще кара. Без значение от дисциплината…“

За този втори дебют, за Генади са ясни две неща – ще му търсят място като „нула“, а преди да се е появил бъдещият му навигатор, до него ще седне Вики Миленков.

2021 BobiGenata

снимка: личен архив на mg рали тим
НЕ Е ОЦЕНКАТА, А БЪДЕЩАТА ПОБЕДА… С вечното V Боби Григоров показва не оценката за новия пилот на екипа, а бъдещ успех, който като училет вижда за своя ученик. И за него, засега, двамата не бързат, готвят се бавно и системно.
 
Новопоявилият се „тренер“ допълва: „Явно има талант, възприема изключително бързо и, което е по-важното, веднага разбра, че ралито е черешката…

Заради висящият календар на шампионата в двете дисциплини, и MG Рали Тим, и Лацов имат един бонус – имат допълнително време за подготовка, преди да стане ясно със спринт както през 2021 г. или с класическо рали ще започне сезонът за „втория“ в екипа на русенеца.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев