• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Варненци спасяват с каски на заем румънски екипаж

Петък, 14 Май 2021 | Варна, RallyXpress
Варненци спасяват с каски на заем румънски екипаж

ОТ ПЪРВА РЪКА: И БЕЗ КОВИД
НЯМА СТАРТ НА ПИСТА РУСЕ!

2017 Valio Bonev 001
КАКТО НАУЧИ сайтът с новините в българския автомобилен спорт преди част от председателят на Комисия затворен маршрут и писта към АФБ Валентин Бонев (на снимката), състезание на писта Русе на 19/20 юни не се предвижда. Такава надпревара, макар и незаписана в календара на федерацията, се планираше като още един допълнителен кръг в шампионата. „Причините не са „корона-вирус“, а това, че не успяхме да намерим пресечната точка в интересите на Община Русе и организаторите.“, каза за сайта Бонев. При това положение предварително обявеният календар, засега остава без промени.

АКО ДВАМАТА състезатели на румънският екипаж Кристиан Долофан/Траян Павел (Ситроен С3 Рали 2) все пак ще стартират в тазвечершната церемония на Площад Св. Св. Кирил и Методи по откриването на 51-ото рали България, заслугата за това ще е… на варненеца и вицешампион за 2020 г. Йордан Атанасов.

По време на техническият преглед днес, завършилият на пето място в Рали Перла Харгитей екипаж, се оказва с каски, чийто хомологационен срок е изтекъл.

Като си припомним, че след като сигурността на състезатели и публика е най-важното нешо в едно състезание, този „пропуск“ на съседите е бил напълно достатъчен повод на комисарите, да отстранят екипажа.

Тогава се намесва и помощта на лидера на варненския АРТ Рейсинг Тим Йордан Атанасов, който предоставя двата лични шлема на румънските си колеги.

Варненци спасяват с каски на заем румънски екипаж

снимка: петко станчев/rallyxpress
ПРИВИДНО СПОКОЙСТВИЕ… въпреки тъмни облаци над центъра на ралито в Техническия университет и дъжда над шуменските етапи… Какви решения ще взимат отборите за гумите в събота?


РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

:: Всички подробности около 51-ото издание на най-престижното ни автомобилно състезание може да откриете на електронния портал на рали България: https://www.rallybg.bg/bg/


Междувременно всички притеснения за екипажите са да дългата съботна увертюра – 4 скоростни отсечки и 41.21 км, преди да могат да бъдат направени първите корекции и първото за деня сервизиране на автомобилите край Тобол джамия в Шумен.

Неизвестните са най-вече за етапа Бялата вода, който в половината от своята дължина (15.77 км) е напълно нов асфалт, а също има и 3.350 км макадам, което прави намирането на компромиса, а също и точните настройки, доста деликатен въпрос.

Отделно втори ден в Шумен и над трасетата на 8-те етапа, вали като из ведро и макар заради температурите трасетата да са само влажни, в онези от скоростните отсечки, минаващи през гористите места, ще бъде влажно.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев