• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Рали

Ангелов: Заложих на успех в шуменските скоростни етапи

Събота, 15 Май 2021 | Варна, RallyXpress
Ангелов: Заложих на успех в шуменските скоростни етапи

ДЕЙСТВАЩИТЕ шампиони на България в ралитата, както и в още две дисциплини на сезон 2020 – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия Рали2) ще нощуват и като лидери в класирането на първия старт от новото първенство – рали България.

След предългия съботен ден, след 9 победи от 11 скоростни теста (две етапни първи места за Мартин Сурилов – бел. ред.) и 106 състезателни километра, двамата водят в класирането и са с реалните възможности да повторят успеха си в същото състезание от 2019 г.

На второто място в край на първия тур от ралита са шуменските състезатели Мартин Сурилов/Здравко...

Марто Сурилов: етапна победа, Сойлу глоба €450 за „скорост“

Събота, 15 Май 2021 | Шумен, RallyXpress
  • обновена
Марто Сурилов: етапна победа, Сойлу глоба €450 за „скорост“

ТУРСКИЯТ ПИЛОТ Угур Сойло днес се разписа като първият пилот в българското състезание, който отнесе солена глоба за превишена скорост от 450 евро. по време на опознаването на скоростните отсечки на 51-ото рали международното рали. Решението на спортните комисари - виж по-долу.

Това стана възможно, след като преди месец в спринта на Пещера за първи път у нас беше въведена системата за контрол и безопасност в състезанията ONI, която националната федерация използва. По време на състезанието преди месец глобите за всички участници бяха „опростени“, защото ONI бе на етап изпробване.

В същото време...

Варненци спасяват с каски на заем румънски екипаж

Петък, 14 Май 2021 | Варна, RallyXpress
Варненци спасяват с каски на заем румънски екипаж

АКО ДВАМАТА състезатели на румънският екипаж Кристиан Долофан/Траян Павел (Ситроен С3 Рали 2) все пак ще стартират в тазвечершната церемония на Площад Св. Св. Кирил и Методи по откриването на 51-ото рали България, заслугата за това ще е… на варненеца и вицешампион за 2020 г. Йордан Атанасов.

По време на техническият преглед днес, завършилият на пето място в Рали Перла Харгитей екипаж, се оказва с каски, чийто хомологационен срок е изтекъл.

Като си припомним, че след като сигурността на състезатели и публика е най-важното нешо в едно състезание, този „пропуск“ на съседите е бил напълно достатъчен...

Станков и баща-син Гъртофан отпадат заради пост-ковида

Четвъртък, 13 Май 2021 | Варна, RallyXpress
Станков и баща-син Гъртофан отпадат заради пост-ковида

ТРИМА ПИЛОТИ – Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2), както и румънците баща и син Гъртофан – Дан и Андрей (Шкода Фабия R5 и Субару Импреза N15) отпадат от 51-ото издание на Рали България по едни и същи причини.

И тримата се оказват без достатъчно физически сили, след като преди около месец-месец и половина са преминали през COVID-19.

:: ТУК можете да видите
видеото на ДизиРайдърс
видео за представянето
на екипажа на Мегапорт
Ангелов/Гаджев, което
се появи преди дни в
Ю-Туб.

%снимка1%
„Има моменти, в които съм много слаб и нямам тонус за нищо, в други – усещам си сърцето“, каза за сайта с новините в българския...

34 екипа готови за церемония в петък и за старта в събота

Вторник, 11 Май 2021 | от Юлия Илиева, Пресцентър
  • обновена
34 екипа готови за церемония в петък и за старта в събота

ДНЕС В ЗАЛАТА на Юнашкия салон във Варна се проведе първата пресконференция по повод 51-то международно рали България. Поради пандемичната обстановка през 2020 г. състезание нямаше, но през тази Автомобилната федерация на България (АФБ) положи сериозни усилия да събере най-добрите български екипажи и да покани силна международна конкуренция.

На журналистически въпроси отговаряха Камен Михайлов, председател на АФБ, Кристиан Димитров, директор Дирекция Спорт към Община Варна и Диан Драганов, председател на СБА-Варна. Гости на събитието бяха и Галина Илиева и Росен Христов, представители на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев