• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Рали

Шампионът отвори сезон на тестове за първенство 2022

Вторник, 04 Януари 2022 | от Страшо Димов, Калояново
  • обновена
Шампионът отвори сезон на тестове за първенство 2022

ТОЧНО 12 ДНИ – между последният тест за 2021 г., направен от Камен Василев и Юли Телийски, писта Дракон бе тиха и без автомобили на трасето на единственото специализирано у нас съоръжение за автомобилен спорт.

Така бе до първия понеделник на новата година, когато отложеният заради дъждовното време от 28 декември тест за екипа на Иван Влъчков (на снимката), беше направен по пълната програма на екипа.

Не, не секретни изпитания, но не и публично обявен.

Както пистата сайтът с новините в българския автомобилен спорт на ден преди финала на годината (виж ТУК), в първият прогнозен слънчев ден от новата...

Честита Коледа, светла и успешна Нова година!

Вторник, 21 Декември 2021 | София, RallyXpress
Честита Коледа, светла и успешна Нова година!

ПРЕДИ НАЙ-КРАСИВИЯ празник на християните, както изисква традицията на сайтът за новините в българския автомобилен спорт, RallyXpress се обръща към своите читатели, към своите искрени приятели, към всички онези, които независимо от огромното и очевадно разделение са част от българското бензиновото общество:

най-искрени пожелания за здраве, късмет, щастие и радости и сбъднати мечти у дома.

Всичко това да ви придоде по много и в изобилие, което да ви направи щастливи.

RallyXpress искрено желае на всички, които са на трасетата и края тях, на онези които се надбягват, както и на онези, които правят...

Шампионите взимат върх, новобранец първи в Лада

Събота, 27 Ноември 2021 | от Стефан Илиев, Калояново
Шампионите взимат върх, новобранец първи в Лада

ПОСЛЕДНИЯТ кръг от шампионата на затворен маршрут – писта Хасково, събра 59 автомобила на писта Дракон край Калояново. В този последен кръг от четирите серии, само един шампион е известен. Квалификациите спечелиха:  Константин Маршавелов с (КА-2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10), Иван Влъчков (КА-2 Рейсинг Тим, Хонда Сивик) в серия Туринг, Александър Димитров–Пъчката (Грейн Фокс Моторспорт, Хонда Сивик) в Спорт и в серия Лада – пилотът на Жико Моторспорт Крум Крумов.

Маршавелов  „удари по масата“ с най-добро време – 59.589 сек. във втората сесия. Втори стана отличния и в тази квалификация Венци...

Дракона: Поръчах хубаво време в последния старт

Петък, 26 Ноември 2021 | Калояново, RallyXpress
Дракона: Поръчах хубаво време в последния старт

С УТРЕШНИТЕ квалификации в калояновския вариант на писта Хасково ще бъде поставено началото на последния кръг от шампионата на затворен маршрут и писта, с която ще се затвори и последната страница от автомобилния сезон 2021.

„Поръчал съм хубавото време за състезанието!" – на шега коментира Христо Стоилов-Дракона (на снимката горе), на чиято писта ще бъде най-късният финал в това първенство през последните 10 години.

Единствено състезанията, организирани от Георги Стоянов на пистата Серес са били с ноемврийски дати, от които най-късните се били през 2018 г., когато краят на това първенство е на 18...

Двадесет и два тандема в последен старт за сезона

Сряда, 03 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Двадесет и два тандема в последен старт за сезона

 ДОСТА ПРИЧИНТА бройка от участващи екипажи оформя списъка със заявките за финалното състезание от шампионата по ралиспринт в Пампорово тази неделя.

Листата включва 22 автомобила и почти всички главни действащи лица в това първенство за направили своята регистрация.

Като имам предвид, че в Пещера през април стартираха 26 коли, а през май в Дряново – точно толкова, колкото и предстои да видим тази неделя в Родопите, а това във време на ковид-почервеняването на страната, бройката наистина е повече от добра.

След публикуването на заявените екипажи (виж линковете в карето вдясно) обаче става...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев