• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

Понеделник, 23 Август 2021 | София, RallyXpress
След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 New RallyControl
ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово, можете да намерите ТУК.

ТРОЙНИЯТ шампион на България в планинските изкачвания за 2014-2016 г. и притежател на рекорда на кюстендилското планинско Осогово Любен Каменов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) ще бъде сред стартиращите във финалното първенство тази неделя над Богослов.

„Така се оказа, че вместо да замина за Бърно и да гледам ралито там, аз оставам, за да карам в Кюстендил“, каза за RallyXpress панагюрския пилот. – Харесвам това състезание, а и особено ми се кара на това трасе…“

За последно в България Каменов се е пускал именно в осоговското надбягване през миналия юли, но, след като спечели първата квалификация (2:43.700 мин), до края на деня имаше сериозни технически проблеми, които не успя да отстрани и за неделния старт, след което бе принуден да напусне Кюстендил.

„След първия [манш] гръмна динамото, оттам – компютъра на двигателя, гръмна и резервното [динамо] и… така. Но ми остава рекордът, който от 2018 г. не е подобряван – 2:35.210 мин.!“

Новината, че пилотът ще се завърне над Богослов след пауза от 60 седмици, сайтът с новините в българския автомобилен спорт научи от Димитър Кондев-Кекса, лидерът на Грийн Фокс Моторспорт.

След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

снимки за rallyxpress: руслан вуцов и васко фиданов-loeb
МНОГО БЪРЗ В ПЪРВИЯ МАНШ, ТРАЙНО СТОПИРАН ЗА ВТОРИЯ И ТРЕТИЯ… Любо Каменов спечели първата квалификация в събота, но техническите проблеми с динамото и компютъра на „кавалериста“ го принудиха да напусне терена.


„Да, с еднократен лиценз при нас, само за това състезание – каза Кекса. – Причината е, че искаме екипът да бъде с трима пилоти (Кондев, Йотков и Каменов – бел. ред.), за да си гарантираме отборната победа в шампионата.“

Според неофициалните сметки на RallyXpress, „лисиците“, които през 2020 г. успяха да отмъкнат само с 6 т. авантаж клубното отличие от Мегапорт Рейсинг, сега изостават от Ел-Ви Ауто Рейсинг с 22 т.

Според Кондев гаранцията за успеха е колкото в тройния залог на Грийн Фокс Моторспорт, толкова и от клуба залагат на бързината на Каменов.

Така че, поне на пръв поглед, интригата в Осогово 2021 и за общото класиране, и за клубната титла ще е между панагюрецът и Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), който на практика единствено остава да подпечата титлата си за тази година в планинския шампионат.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев