• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

След тест на Дракон, Влъчков готов за защитава петте титли

Вторник, 27 Април 2021 | София, RallyXpress
След тест на Дракон, Влъчков готов за защитава петте титли

НЕПОБЕДЕН В ПЕТ СЕЗОНА
И 29 СТАРТА НА ТУРИНГ-А

2016 DRA Vlacj 1st wSD
ОТ ПЪРВИЯ старт на Иван Влъчков на Дракона през април 2016 г. (първи места в двете квалификации и двата старта – по тогавашните правила – бел. ред.), софийският студен остава не само непобеден в продължение на 29 състезания (32 старта), но и най-ефективният пилот в първенствата на затворен маршрут и писта в продължение на пет сезона. За отбелязване е, че в нито един от тях активът му на финала не е бил под 100 т., а само двама пилоти в другите сериите и класовете, са успявали успявали да изравнят този резултат.

ПЕТКРАТНИЯТ първенец на страната в състезанията на затворен маршрут и писта Иван Влъчков е напълно готов за старта на новото първенство, което ще се открие с отложеното от април състезание в Бургас след 10 дни.

Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт бащата и мениджър на пилота на КА2 Рейсинг Стамен Влъчков.

„Стана така, че за теста на Дракон се оказахме готови предсрочно и решихме да се възползваме от състезанието на „хондаджиите“ през уикенда, но без да участваме в състезанието“, уточни Влъчков-баща.

За времето, което в самия край на състезателните серии се е пускал Влъчков („Не искахме да разбъркаме класиранията на момчетата!“ – Влъчков-старши), пилотът, който за втора поредна година ще представлява шампионския екип на силния пловдивски екип на КА2 Рейсинг Тим, е направил около 20 тура на трасето край Калояново.

„По колата не е правено нищо, само шеф-механика Ивелин Терзиев-Фичо подмени много от частите и оборудването

Така че този тест преди състезанието в Бургас беше задължителен, за да се види как са сработени нещата.“

След тест на Дракон, Влъчков готов за защитава петте титли

снимка: личен архив на иван влъчков
В ОЧАКВАНЕ НА СВОБОДНО ТРАСЕ… Иван Влъчков се е приготвил и във всеки момент е готов да извади своя Сивик на трасето на Дракон-а, за да провери как работят сменените „чаркове“ на автомобила.


За изпълнението на този вид на теста говори и фактът, че в нито един от туровете не се мери времето на Иван Влъчков, както и това, че за опитите са използвани остатъците от гуми от миналия сезон.

През 2020 г., заедно с титлата в група Макси на Константин Маршавелов и тази на Иван Влъчков, КА2 Рейсинг Тим дублира отборната си победа от предишния сезон.  

202104 DRA Test Ivan 002

снимка: личен архив на иван влъчков
В ПИТЛЕЙНА СЛЕД ПЪРВИТЕ ТУРОВЕ… Ивелин Терзиев-Фичо и бащата на пилота са край Хонда-та, за да разберат впечатленията на пилота след направените промени.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев