• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Преместват датата на спринта Видин с 5 седмици по-напред

Вторник, 01 Юни 2021 | София, RallyXpress
Преместват датата на спринта Видин с 5 седмици по-напред

ОБЯВЕНИТЕ в началото на сезона дати за старт на третия от кръговете в националното първенство по рали спринт, почти сигурно ще бъдат променени. Това днес каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на най-стария от всички спринтове в БГ-шампионата Иван Иванов-Жико (на снимката с наградите от 2020 г., долу). „От Общината и заместник-кметът на града - г-жа Борислава Борисова вече е изпратено писмо до АФБ, с което се иска промяната на датите за осмото издание на Вида“, допълва лидерът на АСК Жико Моторспорт.

Според календара на автомобилната федерация, първоначално Вида бе насрочена за 26/28 юни.

Новите планирани дати, за които Иванов вече се е консултирал с председателят на комисията по рали и ралиспринт Пламен Иванов, както и спортният директор на проявата – Васил Кубадинов, са 31 юли/1 август.

Това е станало след разговор по телефона днес, като Борисова, която Жико има пълното основание да се смята и за съучредител на надпреварата, е изтъкнала и тежките аргументи за тази наложителна промяна: по-голямата част от културния календар на Община Видин, заради доскорошните противоепидемични мерки е била пренасочена за този месец, което първо прави невъзможното вместване на Вида в програмите.

Преместват датата на спринта Видин с 5 седмици по-напред

снимка за rallyxpress: драгомир петров
ГАРАНТ ЗА ИНТЕРЕСА И ГОЛЕМИЯ НАГРАДЕН ФОНД… Главният организатор на Видинското надпрепускване Иван Иванов-Жико говори пред колегите си под крепостната стена на Баба Вида, обявявайки за открита церемонията по награждаването на призьорите ралиспринт Вида 2020.


Но и по-важното - като съорганизатор, общината няма да може да осигури съответният награден фонд, който още от първото състезание е най-атрактивната част от целия шампионат.

Припомняме, че от 2014 г. насам, Община Видин, смятана не без основание за най-бедната в страната, не е пропуснала финал на спринтирането до Бабини Видини Кули, в който първите три екипажа да не получат съответно чекове за  2500, 1500 и 1000 лв.

„Без да говорим, че това са само паричните наградите, а заедно с другите призове [наградният фонд] надхвърля 15 000 лв.“, допълва Жико.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев