• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

Сряда, 22 Септември 2021 | Преслав, RallyXpress
Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

ПОДРОБНОСТИТЕ И
РЕЗУЛТАТИ В МРЕЖАТА

SER Results
ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ за 54-ото издание на Сърбия Рали могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието – ТУК.

Развоят на предпоследното от ралитата в БГ-шампионата за 2021 г. може да следите ТУК

ЕКИПАЖЪТ на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов (на снимката) и неговия регулярен навигатор Марин Иванов отказаха участието си в Сърбия Рали – поради онази вечна причина за българския автомобилен спорта.

А с това практически направиха и отказ от финалната битка за титлата в RC4, от която претенциите на Антон Титов бяха снети, след като той премина в топ-категорията на БГ-рали спорта.

„Поради недостатъчният финансов ресурс, в екипа решихме, че е по-добре да запазим средствата за участие в Стари столици“, коментира кратко отсъствието си от Сърбия Рали пилотът от Преслав.

„А не само много харесвам това състезание, а и имам добри спомени от представянето си във Врънечка баня през първата година, когато ралито бе преместено там. Да спечелим титлата? Много ще е трудно, за да не кажа почти невъзможно…“

2021 TVA Izo Atanas DP 001

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
НЕДОСТИГ НА РЕСУРС ЗА ПОДГОТВЕНИЯ ТАНДЕМ… Средствата на екипажа Атанасов/Иванов се оказаха лимитирани и екипът на Бултрас Рейсинг Тим предпочете Шумен, за сметка на Врънечка баня.

След преминаването на Титов в топ-категорията, с актива си от 87.4 т. Атанасов/Иванов изглеждаха единия от общото трите екипажа, които имаха шансове за титлата във очертаващият се за този клас финал в Шумен.

Така въпросът кой ще е новият шампион на класа за 2021 се сви до двете възможности – или дубъл на 2020 г. за Денис Станчовски (Престиж), или първа титла от години насам за Дилян Станков (Булсим) – двамата пилоти с Пежо 208 R2.

Преди четвъртото рали от програмата за годината Станчовски води с 0.6 т. на сливналията.

На практика младежът от Панагюрище подпечата званието си миналата година във Врънечка баня, но това не стана и без решителната „помощ“ на Станков, който приключи състезанието с нетипични за него състезателни решени и като резултат - отпадане в Сърбия Рали.

2020 SER Stanchov BT 011

снимка за rallyxpress: борко турудич/белград
СРЪБСКИ ПЕЧАТ ЗА ТИТЛАТА… Преди година във Врънечка баня Денис Станчовски и Явор Брънков направиха силна езда, която ги изведи до най-високото стъпало в техния клас в края на първенството.

Разиграните варианти на предполагаемото класиране (в стандартен развой на ралито – бел. ред) от Врънечка баня сметките показват, че при вариант първо място на Станчовски и второ за Станков (130.2:123.6 т.), двамата ще решават титлата в Шумен при разлика 6.6 т.

Във вариант, при който Станков спечели срещу съперника си (129.6:123.8), преди „столиците“ той ще е с авантаж от 5.8 т.

2020 SER Dilian Stan BT 011

снимка за rallyxpress: борко турудич/белград
БЕЗ МИСЪЛ ЗА ЕСЕНТА НА 2020… Един сезон по-рано и две поредни победи, пилотът на Булсим Дилян Станков сам прецака шансовете си и в Сърбия Рали, и за титлата в RC4.

И в двата случая това ще една от най-малките разлики през последните години, преди финалното състезание от първенството.

Тези възможности обаче не включват участието на каращите за първи път от швейцарското Дьо Вале ’17 Игнат Исаев/Милен Илиев (Престиж, също с Пежо 208 R2), чийто опит и скорост далеч надхвърлят възможностите и на двамата Ди-Ес.  

Ако те са съответно втори и трети, то тогава в шуменското рали разликата, с който Станчовски ще „бяга“ на Станков ще бъде 8.2 -  123.8:115.6 т.

Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

снимка: архив на rallyxpress
СПРИНТЬОРЪТ ЗА ВРЪНЕЧКА БАНЯ В RC4 С първото си участие след пауза от 4 години, Игнат Исаев няма да решаващия фактор за титлата, но със сигурност ще помогне преди Стари столици възелът Станчовски-Станков допълнително да затегне.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев