• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Анализи

Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

Сряда, 22 Септември 2021 | Преслав, RallyXpress
Ицо Атанасов се отказа от Сърбия… и от титла 2021

ЕКИПАЖЪТ на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов (на снимката) и неговия регулярен навигатор Марин Иванов отказаха участието си в Сърбия Рали – поради онази вечна причина за българския автомобилен спорта.

А с това практически направиха и отказ от финалната битка за титлата в RC4, от която претенциите на Антон Титов бяха снети, след като той премина в топ-категорията на БГ-рали спорта.

„Поради недостатъчният финансов ресурс, в екипа решихме, че е по-добре да запазим средствата за участие в Стари столици“, коментира кратко отсъствието си от Сърбия Рали пилотът от Преслав.

„А не само много...

Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

Вторник, 31 Август 2021 | от Виктор Плачков, Пловдив
Бесен съм за сегашната ситуация в нашия спорт!

БЕСЕН СЪМ! Бесен съм на вас шофьори, които днес успешно провалихте последния кръг от планинския шампионат! Шофьори, нас феновете вашите дрязги не ни вълнуват, ние сме там или по-точно бяхме там, за да ви подкрепяме и да ви се радваме, а вие шофьори просто трябваше да карате.

Този спорт е на дъното отдавна, но май ще се окаже, че не федерациите са ви виновни, а самите вие.

Вашите конфликти и дрязги нас, феновете, не ни вълнуват, решавайте си ги някъде другаде, но не разваляйте нашия празник.

С тези думи само искам да кажа, че не подкрепям организатор или който и да е, замесен в скандала, бих написал...

Възможни и невъзможни варианти за шестте титли

Четвъртък, 26 Август 2021 | София, RallyXpress
Възможни и невъзможни варианти за шестте титли

САМО В ШЕСТ от общо 9-те категории на планинския шампионат тази година ще бъдат излъчени шампиони. Това показват резултатите за годишното класиране (правено неофициално от сайта с новините в българския автомобилен спорт – бел. ред.) преди финала на първенството този уикенд над Кюстендил.

В четири от класовете – НС1, както и в трите хомологирани класа RC2, RC3 и RC4, в досегашните три старта не имало пълен състав от по 3 автомобила, което според действащите правила предполага, че в тези категории ще има първенци, но не и шампиони за сезон 2021 г.

Ето какви са позициите на първите шестима състезатели в...

След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

Понеделник, 23 Август 2021 | София, RallyXpress
След 60 седмици: Любо Каменов пак е на трасето

ТРОЙНИЯТ шампион на България в планинските изкачвания за 2014-2016 г. и притежател на рекорда на кюстендилското планинско Осогово Любен Каменов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) ще бъде сред стартиращите във финалното първенство тази неделя над Богослов.

„Така се оказа, че вместо да замина за Бърно и да гледам ралито там, аз оставам, за да карам в Кюстендил“, каза за RallyXpress панагюрския пилот. – Харесвам това състезание, а и особено ми се кара на това трасе…“

За последно в България Каменов се е пускал именно в осоговското надбягване през миналия юли, но, след като спечели първата...

Бай Иван сбира „старата“ гвардия в Сливен на 2.10

Неделя, 08 Август 2021 | Сливен, RallyXpress
Бай Иван сбира „старата“ гвардия в Сливен на 2.10

ВЪВ ФЕЙСБУК групата Ветерани на автомобилния спорт (ТУК), както и в личния профил на Бай Иван Дончев (на снимката) вече е обявена седмата поредна среща на „старата“ гвардия от автомобилни състезатели. Според намеренията на неуморният двигателя на това начинание – бай Иван, предстоящото седмо събиране под знамената на майсторите от миналото трябва да стане (пак по традиция) в Сливен, на 2 октомври в хотела Свети Никола. Дончев за първи път сбъдна мечтата си да събере старите колеги на 18 януари 2019 г. в хотел Александрия в с. Кипилово преди четири години.

Тогава, ползвайки името на митичната...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев