• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

125 години: Историята на световните ралита в едно

Четвъртък, 09 Декември 2021 | София, RallyXpress
125 години: Историята на световните ралита в едно

ПОЛЕЗНИТЕ КОНТАКТИ

01010 NO PIC SM
ТУК СА ПОСОЧЕНИ всички необходими връзки, които можете да използвате, за да поръчате и да получите книгата
WORLD RALLYING 125 YEARS:

Vine House Distribution Ltd,
The Old Mill House, Mill Lane,
Uckfield, East Sussex, TN22 5AA
Tel: 01825 767396,
Fax: 01825 765649
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,
Website: www.vinehouseuk.co.uk

Distribution: Orca Book Services,
Unit A3, Fleets Corner Industrial Estate,
Nuffield Road, Poole, Dorset,
BH17 0HL Orders: Tel: 01235 465521
Fax: 01235 465555
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ТОЧНО според предварителните намерения, на 1 ноември на книжния пазар се появи най-значимата за автомобилния спорт книга: Световните ралита 125 години – история, генезис и еволюция.

За предстоящата премиера на такова фундаментално за спорта издание, сайтът RallyXpress обяви още на 2 август 2021 г. (виж ТУК)

Тази книга не е просто един исторически преглед на спорта от 1892 г., а феноменален труд, правещ разбор и анализ на ралитата, на тяхната еволюция и генезис. Без каквото и да е преувеличение, това е и в огромна степен обобщение на цялата философия на ралитата за един век и четвърт, през които съществува тази бензинова надпревара.

Книгата е част от част от задължителната почит към починалия през юни 2020 г. доайен на рали-журналистите Мартин Холмс, труд който е обединил новинарите в спорта и председателя на комисията по рали на ФИА.

Историята на спорта включва развитието на ралито от неговото създаване през 19 век до края на 2020 г. с безпрецедентно обяснение за техническото развитие на автомобилите, участващи в ралита.

Основните автори - Франсиско Сантос (редактор), Хосе Барос Родригес и покойният Мартин Холмс – са успели да съберат в тази книга текстове, наситени с емоции и техния огромен опит, за генезиса и еволюцията на рали по целия свят.

Поради тази причина, това е първата книга в целия свят и независимо от езика на изданието, съчетава от 1895 г. еволюцията на механиката и автомобила (написано от от Хосе Барос Родригес)  с напредъка и непрестанните иновации на рали автомобилите през тези години.

125 години: Историята на световните ралита в едно

ОТ ДОКАЗАНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ЗА ДОКАЗАНИ ЦЕНИТЕЛИ… Уникалното издание World Rallying 125 years, графично представена от  Рикардо Сантос


Отделно гост-авторите бяха помолени да пишат по конкретни теми, от епични състезания, като Париж-Дакар, ралито Сафари, до най-важните аспекти на механиката на рали колите, като амортисьорите.

Пилоти, автомобили, инженери, както и пионери, организатори и мениджъри, наред с други основни герои на света или рали, имат в тази книга привилегировано и уникално място, където тяхната страст, техните драми, идеите, творчество и разочарования им, са широко и страстно разказани.

Специални са предговорите от Жан Тод - президент на ФИА, на Карлос Барбоса - президент на рали комисията на АКТБ и ФИА, на Карлос Сайнц - двукратен световен шампион по рали и трикратен победител Париж-Дакар, както и на и Арминдо Араухо - двукратен световен шампион на PWRC и шесткратен национален шампион по рали на Португалия.

Уникалното издание е с над 550 снимки и 50 други графични илюстрации, дало възможност на Рикардо Сантос да разработи графична и естетическа концепция, която отговаря на неговия талант, както и да направи четенето по-приятно и интуитивно.

Книгата (250х288 мм) е отпечатана на португалски, испански и английски и се състои от 272 страници, събрани между твърди корици. Испанското издание е резултат от отстъпването на издателските права за този пазар, докато английското издание принадлежи на португалския издател и се координира от него.

КОИ СА АВТОРИТЕ НА НАЙ-ЗНАЧИМИЯ ТРУД В РАЛИ-СПОРТА?

FRANCISCO SANTOS:: ФРАНСИСКО САНТОШ (автор и промотор) е бивш рали пилот и шампион, продължил да работи, след края на състезателната си кариера, като автомобилен журналист. Той е бил а член на Гилдията на автомобилните писатели от 1962 г. и е сътрудник на няколко национални вестници и автомобилни списания в Обединеното кралство, Бразилия и родната му Португалия – Дейли Експрес, Дейли Мейл, Уърлд Сокър, Уълрд Спорт, Кепитъл, Мундо Депортиво, Диарио Популар, Мотор, Воланте. Той също е утвърден автор и издател на книги за рали и състезания, включително Годишник на Формула 1.

 

Holmes Martin:: МАРТИН ХОЛМС е част от спорта през 60-те години и като състезател той стигна чак до WRC като ко-пилот. През 1975 г. той публикува първата си от поредицата от 37 книга Пирели Световно Рали, в която поредица всяка година, благодарение на Холмс, с изумителна дълбочина и детайли, са покрити световните шампионати и от всеки международен и вътрешен ариал по света, разчитайки на неговата уникална мрежа от журналисти. Началото на журналистическата си дейност Холмс започва като фотограф, а по-късно като журналист и издател, който през 2016, регистрира в кариерата си отразяването на 500  състезания от Световно рали първенство.

 

JOSU00C9 BARROS RODRIGUES:: ХОСЕ БАРОС РОДРИГЕС, притежава магистърска степен по машинно инженерство и докторска степен по история на технология. В продължение на 15 години е асистент в Лисабонския Технически университет, а след това -  автомобилен журналист и редактор (1986- 1992 г.) във водещи специализирани издания в Португалия. Той е автор на повече от 30 книги по въпросите на моторите, особено по отношение на португалските спортни автомобили, за състезателите и събитията в своята страна. В момента той е редактор на португалско списание, наречено Мотор Класико.

 

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев