• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Шампион оглежда за средства, Д. Станков се оправя след К-19

Неделя, 11 Април 2021 | София, RallyXpress
Шампион оглежда за средства, Д. Станков се оправя след К-19

24 ЧАСА ПРЕДИ дирекцията на първият рали спринт за годината – Пещера, да закрият списъка със заявките за участие, справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт сочи, че в стартовия списък със сигурност ще има само един шампион – действащият троен първенец на България за 2020 в тази дисциплина, в ралитата и планинското Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Eво). В същото време телефонният „тест“ на първенецът за 2019 г. Кирил Тодоров, за съжаление, се даде отрицателен резултат.

„За съжаление сега съм в положение да се оглеждам за средства…“, коментира пилотът, записал името си като победител за Астра Рейсинг преди един шампионат.

Но дори и да имаше и финансовия ресурс, и готов автомобил, Киро Тодоров, който работи в кино-индустрията, пак щеше да запише „0“ от спринта в Пещера. Точно идния уикенд той ще бъде ангажиран с участие в американска филмова продукция, която ще се снима на пристанището в Созопол, в София и студията в Бояна.

2020 DRY Kiro Todorov SD 01

снимка: rallyxpress
ЗА ПОСЛЕДНО НА ТЕРЕНА, НО КАТО ЗРИТЕЛ… Шампионът за 2019 г. се появи на старта на спринта в Дряново през миналата година като зрител и това остана единственото му „участие“ през сезона.   

Междувременно стана ясно, че сливналията Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2) – друг важен играч в двата класически шампионата – дори и да иска, няма начин да се появи в Пещера.

„От едната страна е незавършеният за състезания автомобил, от другата – и по-важната – възстановяването ми след прекараната „короната“, в което едва от вчера съм без главоболие… - каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт сливналията.

През пандемията Станков преминава за около месец, през което време остава за десетина дни в болница.

„Останал съм без никакъв тонус, но и нямам мускулна маса, заради „короната“ съм свалил поне 4-5 килограма“, казва Станков, чиято едра фигура на бивш спортист лесно се забелязва в сервизната зона.

2020 DRY Stankov SD 004

снимка: rallyxpress
ВТАЛЕН В ЛАЗАРЕТА БОЛНИЧНИТЕ… Дилян Станков e свалил от килограмите заради прекараната зараза, но преди Пещера дори не е близо до обичайната си физическа форма, която пилотът поддържа през годината във фитнеса…

» ПРАЗНИКЪТ ГО НЯМА, НО ВАЛЕРИ НЕ Е ЗАБРАВЕН…

ПО ТОВА ВРЕМЕ ДНЕС, организаторите на Планинско Валери Великов трябваше да раздават наградите на първенците в първото от скоростните изкачвания за годината. Но както и през 20-20, така и този април, ковид-а направи своите промени, мемориалният старт отпадна заради опасността от заразата (виж ТУК), най-чаканото от всички пилоти състезание и традиционното начало на сезона отпадна.

Няма го шуменският автомобилен празник!

Финалът на мемориала сега е празен, без тълпи от фенове и щастливи победители, но местните фенове не забравиха своя кумир – вдигнатият преди две години по инициатива на Живко Николов-Бизона паметник на шуменската легенда е бил почетен от свои съграждани. „Не, не е направено организирано, просто хората са оставили венец и малко цветя, сещайки се, че днешния ден е на Валери и на шуменското състезание“, каза за RallyXpress директорът на несъстоялата се днес надпревара Валери-Балабанов-Барни.

Шампион оглежда за средства, Д. Станков се оправя след К-19

снимки: аск шумен моторспорт

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев