• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

В събота Телийски стартира в европейската си програма’21

Вторник, 18 Май 2021 | Кросно, Полша, RallyXpress
В събота Телийски стартира в европейската си програма’21

ОТ ДНЕС бившият двукратен шампион на България в планинските изкачвания – Юли Телийски (на снимката) е ангажиран с подготовката си за първия от планираните в европейската му програма за този сезон старт в надпреварата на ФИА за континенталната купа в дисциплината. Както вече писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт (виж ТУК), пилотът влиза в състезанията с полския Биещадски, първи старт от програмата, кратко след който е италианското състезание Тренто-Бордоне.

„След 14 часа път до Кросно, направо започнах с опознаването на трасето – каза днес привечер пилотът. – Много интересно трасе, няколко дълги прави – първата около 1.2 км, с бързи завои. Състезанието ще е дотолкова строго регулирано и протоколирано заради COVID-19, че брифингът с пилотите в четвъртък ще бъде интерактивен – сиреч през интернет.“

В събота Телийски стартира в европейската си програма’21

снимка: петко станчев/rallyxpress
ПЪРВО ПРЕДСТАВЯНЕ… Шампионският автомобил на Юли Телийски за първи път ще бъде представен пред полските фенове.


В Биещадски Телийски ще стартира с шампионското Мицубиши Лансър Ево 8 в категорията 1/клас 1, в който за участието в Купата на ФИА за Полша са регистрирани 67 състезатели, а само в категорията на българина конкуренцията е от 22 автомобила в неговия и останалите 4 класи.

„Не познавам почти никой от пилотите, но е доста сериозно [събирането] с машините“, допълва пилотът.

Само в списъка на Купата на ФИА листата започва с 6 прототипа – два Лола, три Норма, един Осела и завършва с Формула Рено 2000. Колкото до „кавалеристите“ като този на българина, те са половин дузина.

Реалният списък от състезатели за полското състезание, което е валидно и за полското първенство, и за шампионатите на Словакия и Чехия, е от 91 автомобила.

За това състезание Телийски технически е добре подготвен, както и автомобилът му, който за сравнително късото трасе край Кросно е и с подходящия резервоар, и ще бъдат направени и подходящите настройки.

Дължината на трасето Биещадски във Висчик Горски е 4688 м (виж схемата долу), стартира се от 379 м. надморска височина, а финалът (наклон от 5.8%) е на 650 м. над морето - разлика във височините – 271.4 м.

2021 HILL CUP Poland

СХЕМАТА НА ТРАСЕТО на Биещадски: подготвено и направено така, както се прави за състезание на ФИА.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев