• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Върбицалиев-мл. с първи подиум в шампионат ACI картинг

Сряда, 21 Април 2021 | София, LAP и RallyXpress
Върбицалиев-мл. с първи подиум в шампионат ACI картинг

ЧЕТИРИНАДЕСЕТ годишният български състезател в картинга Калоян Върбицалиев (на снимката), записа първия си подиум в шампионата на Италия, стъпвайки на второ и четвърто място на финала на един от най-престижните картинг-шампионати – италианския. Надпреварата, с която се открива първенството на Апенините и бе да една от митичните писти за всички „картинг-триколоре“ - Йесоло, разположена недалеч от Венеция. „Честно казано, не очаквах, че това ще се случи“, каза хлапето за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

За Калоян състезателния уикенд, започна изключително успешно, като Върбицалиев-мл. постигна 3-то най-бързо време от всички пилоти на квалификациите за време.

Последваха две победи в квалификационните маншове, които доведоха до първа стартова позиция за българина за първото от двете състезание.

В първия финал, Калоян направи каране, близо до перфектната езда, но малка тактическа грешка от първа позиция, в последната обиколка на състезанието му попречи да го спечели и остана на четвърто място.

Класирането от първото състезание отреди на Върбицалиев, пета стартова позиция за следващото надбягване.

Върбицалиев-мл. с първи подиум в шампионат ACI картинг

снимки за rallyxpress: lap
СИЛНО НАЧАЛО ЗА БЪЛГАРЧЕТО… Калоян Върбицалиев направи здрава езда на Йесоло и още от първия старт в шампионата на Италия задмина планираната като начало задача „място в десетката“.2021 IT 001 Kaloyan 002

След добър старт и без допуснати грешки до финала, българинът успя да стигне до втората позиция в състезанието и да се качи за първи път на почетната стълбичка.

„От началото на годината имахме за цел да вляза в десетката, но сега нещата се получиха много по-добре, имах увереността в себе си. Има и още две неща, които определиха добрите резултатите от това състезание – първо, че Йесоло страшно много ми допада и, второ, че тя не е така позната [на пилотите], което определено се оказа коз за мен“, коментира кратко наследникът на картинг-фамилията Върбицалиеви.

:: Сезонът за Калоян продължава с
нови два старта в Италия, които
са в началото на следващия месец.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев