• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Ретро

Юли Телийски с два варианта за втория старт от еврокупата

Петък, 07 Май 2021 | София, RallyXpress
Юли Телийски с два варианта за втория старт от еврокупата

ДВУКРАТНИЯТ шампион на България в генералните класирания на планинските изчаквания и съответно в НС2 и НС1 за 2017 и 2018 г. Юлиян Телийски има трудна задача, за да определи с кой от двата „кавалериста“ ще стартира в най-тежкото и дълго състезание от Европейската купа на ФИА. Телийски започва своята европейска кампания с полското Биещадски (23 май), а 40 дни по-късно е Тренто Бондоне (Италия), време за което е трудно да се предвиди, дали екипът ще успее се справи с модификациите в „синьото“ (шампионското – бел. ред.)  Мицубиши на пилота.

„Проблемът е, че двете трасета са напълно различни, а времето да...

Върбицалиев-мл. с първи подиум в шампионат ACI картинг

Сряда, 21 Април 2021 | София, LAP и RallyXpress
Върбицалиев-мл. с първи подиум в шампионат ACI картинг

ЧЕТИРИНАДЕСЕТ годишният български състезател в картинга Калоян Върбицалиев (на снимката), записа първия си подиум в шампионата на Италия, стъпвайки на второ и четвърто място на финала на един от най-престижните картинг-шампионати – италианския. Надпреварата, с която се открива първенството на Апенините и бе да една от митичните писти за всички „картинг-триколоре“ - Йесоло, разположена недалеч от Венеция. „Честно казано, не очаквах, че това ще се случи“, каза хлапето за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

За Калоян състезателния уикенд, започна изключително успешно, като...

В движение доработват скина за екипа на шуменското Макси

Вторник, 13 Април 2021 | София, RallyXpress
В движение доработват скина за екипа на шуменското Макси

АКО ЗДРАВИЯ и последователен като прякора си – Слона механик на Добрин Борисов – Станислав Дочев успее да се възстанови сто на сто от срещата с короната, то на старта в събота в Пещера Борисов и неговия навигатор Пламен Иванов ще излязат с напълно завършен скин на своята Рено Клио Макси. „Ще изглежда така, както съм планирал, но Станислав не успа да завърши“, обясни след края на поредната си тренировка с ко-пилота си Добчо. Подобно на повечето пилоти и той не пропусна да навърти кратък километраж преди началото на втория си пълен сезон в спринтовото първенство.

„На една от старите отсечки на...

Вторият шампион от сериите в спринта-на полусъединител

Понеделник, 12 Април 2021 | Стара Загора, RallyXpress
Вторият шампион от сериите в спринта-на полусъединител

ВЪЗЛОВ УЧАСТНИК в три от класическите състезания в България – вторият официален шампион в спринта, както и топ-пилот в планинските изкачвания и ралитата – заралията Динко Иванов (на снимката, Ситроен С2 R2, RC4) в момента е в положение на полусъединител. Състезателят на старозагорския автомобилен клуб е само един от десетките подобни примери на състезатели у нас, когото „ковид-а“ удари много силно и с това постави под въпрос участието му в шампионатите тази година.

„Иска ми се, екипът също е „за“ [да се кара] в Пещера, но ситуацията с работа е плачевна“, определи ситуацията си Динко.

Това че и...

Шампион оглежда за средства, Д. Станков се оправя след К-19

Неделя, 11 Април 2021 | София, RallyXpress
Шампион оглежда за средства, Д. Станков се оправя след К-19

24 ЧАСА ПРЕДИ дирекцията на първият рали спринт за годината – Пещера, да закрият списъка със заявките за участие, справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт сочи, че в стартовия списък със сигурност ще има само един шампион – действащият троен първенец на България за 2020 в тази дисциплина, в ралитата и планинското Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Eво). В същото време телефонният „тест“ на първенецът за 2019 г. Кирил Тодоров, за съжаление, се даде отрицателен резултат.

„За съжаление сега съм в положение да се оглеждам за средства…“, коментира пилотът, записал името си...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев