• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Ретро

... и неделното индиго на белградската писта

Неделя, 19 Септември 2021 | Белград, RallyXpress
... и неделното индиго на белградската писта

СЪС СТО НА СТО под индиго завърши и втория ден от белградската експедиция на пилота на КА2 Рейсинг Тим Иван Влъчков (на снимката), който днес дублира – макар и да не постигна повторен рекорд за своя клас до 2000 куб. см. - съботното си класиране в първото от двете състезания от Централнo-Eвропейска зона (CEZ) на ФИА.

Студентът от София стартира в тази надпревара, за да добие допълнителен международен опит, но преди всичко заради силната тренировка в реални условия и със значителна местна конкуренция от сръбски и македонски пилоти.

„Как да определя второто състезание? Ами единственото, което мога да...

Младен и Гюлден събират близките и приятелите си

Петък, 27 Август 2021 | Сливен, RallyXpress
Младен и Гюлден събират близките и приятелите си

ВРЕМЕННО слезлият „от коня“ сливенски ко-пилот на АСК Булсим Младен Карчев и неговата семейна половинка Гюлден (на снимката), а и двамата им синове, днес вечерта ще съберат близките си и приятелите си в ресторант Национал, за да отбележат своя семеен юбилей. Причината, макар и с известно закъснение, е, че семейството на Младен и Гюлден не са вдигали традиционната сватба, за да отпразнуват с най-близките до семейството си хора, началото на съвместния житейски път.

Сливенският състезател може да е доволен, защото с такава жена, всичките негови участия в ралитата и спринта са били двойно...

Предстои да публикуват пълна История на ралито

Понеделник, 02 Август 2021 | София, RallyXpress
Предстои да публикуват пълна История на ралито

В ПЪРВИЯ ДЕН от октомври, на книжния пазар предстои да се появи книга, която обхваща 125 -годишната история на ралитата от 1895 г. насам. Този общ труд почит към починалия през юни 2020 г. Мартин Холмс (на снимката), труд който е обединил рали журналисти и председателя на комисията по рали на ФИА.

Историята на спорта включва развитието на ралито от неговото създаване през 19 век до края на 2020 г. с безпрецедентно обяснение за техническото развитие на автомобилите, участващи в ралита.

Това започва с Деня на еманципацията във Великобритания и продължава през състезанията от град в град, включва...

Наш репортер с престижна награда за фотография

Вторник, 13 Юли 2021 | Варна, RallyXpress
Наш репортер с престижна награда за фотография

ВАРНЕНСКИЯТ сътрудник на сайта с новините в българския автомобилен спорт Ивайло Старчев (на снимката) от днес може да се похвали, че освен похвалите за брилянтните кадри от неговата спортна страст – ралитата, вече е бил оценен по достойнство за работата си „със светлината“ и когато става дума за родния си град, родното летище, а сега и за Пристанище Варна. В края на фотоконкурса на най-значимия български порт, който отбелязва своята 115-годишнина, Иво Старчев е номиниран с третата награда в категорията на участниците над 18 години.

Общо в конкурсната надпревара на порта, под наслов –...

Сливенският Скорпион влезе в историята като третия натирен

Сряда, 23 Юни 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Сливенският Скорпион влезе в историята като третия натирен

С РЕШЕНИЕ на управителното тяло на Автомобилна федерация на България (АФБ) от миналия понеделник, сливенският автомобилен клуб Скорпион и 14 души са лишени от своите лицензи, а клубът е лишен от членството си в автомобилната общност.

:: За това съобщава на своя портал АФБ днес (пълното решение може да бъде прочетено и да се свали от линка ТУК).

Причините за такова трето решение (виж карето долу) в историята на автомобилния ни спорт, са действието и поведението както на сливенския клуб, така и неговия клон в Трявна.


Управителният съвет на АФБ, на базата на събраните факти за две състезания –...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев