• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

И ДАНАИЛ РУСЕВ НАПРАВИ СВОЯ ДЕБЮТ, В ГАБРОВО ВЕЧЕ ИМАТ И МАЛКИЯ ВЮРТ

Неделя, 02 Октомври 2011 | Калояново , RallyXpress
И ДАНАИЛ РУСЕВ НАПРАВИ СВОЯ ДЕБЮТ, В ГАБРОВО ВЕЧЕ ИМАТ И МАЛКИЯ ВЮРТ

МАЛКО повече от месец, преди да е навършил 11 години, Данил Русев (на снимката) направи първото си самостоятелно каране на спортен автомобил на пловдивската писта Дракон край село Калояново вчера.

Дани, който е син на известният пилот от Габрово Цветомир Русев-Вюрта, вчера надвечер врътна първите 6 обиколки зад волана на бойната Лада Самара, с която баща му е познат сред колегите си повече като Цецо Вюрта, отколкото като Цветомир Русев.

Колата, качена на габровска платформа чакаше новия си пилот два часа преди да е свършило състезанието, а Дани видимо нетърпелив, искаше да седне в седалката на татко си, без да е в скута на навигатора и механика на Вюрта Иван Данков.

„А няма да ми е за първи път каране тук – доста категорично казва Малкия Вюрт. – През пролетта тук карах Сивик-а, така че няма да ми е съвсем за първи път.
Хлапето, което за щастие на баща си очевидно няма да се посвети на пианото, обаче се съгласява, че това ще е неговия дебют със спортен автомобил, същият заради който е сядал в скута на Данков преди още да стига педалите на автомобила.» НЕТЪРПЕЛИВ… Данаил Русев се кани да се намъкне в седалката на спортния автомобил на своя баща, докато Големия Вюрт като рейс-директор на писта Дракона все още заседава със спортните комисари.

снимка:
rallyxpress

След края на импровизираната тестова сесия Дани Русев вече твърдо е заквасен със спортен бензин.

„А, аз от около шест години съм непрекъснато с татко по състезания – уточнява Малкия Вюрт. – Тръгнах на 5 години, на 6 се качих на кросов мотоциклет.”
Според Вюрта, разбира се, Данаил се е справил много добре.

„При тога го казвам, не защото от моето гардже е най-добро – уточнява Цецо Русев. – Просто днес на пистата Дракон се видя, че той може да спазва рейсинг линията, да е точен при изпълненията и дори на два пъти така ми се изхили в автомобила (аз бях седнал до него) в ситуации, които отстрани изглеждат доста вързани.”

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев