• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Тежък ден за Флат-ауто, още 2 едвам се измъкват

Събота, 25 Септември 2021 | от Милен Дечев-Замбата, RallyXpress
Тежък ден за Флат-ауто, още 2 едвам се измъкват

ПОДРОБНОСТИТЕ И
РЕЗУЛТАТИ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
КАКЪВ Е РАЗВОЯТ на предпоследното от ралитата в БГ-шампионата за 2021 г., може да следите ТУК

Всички подробности за 54-ото издание на Сърбия Рали могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието – ТУК.

ТЕГАВО се развива съботния ден от Сърбия Рали за варненския АСК Флат-Аут, след като и втория екипаж на клуба в Е1 – Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (БМВ 1 серия) при второто преминаване на спринтовата Пупакчи (4.6 км) се наложи да разчита на местната публика, за да продължи участието си.

И вторият екипаж се оказва в критична ситуация, при това по закона за „световното свинство“ – само на 150 м. от точката, в която при първия старт на Пупакчи Николай Георгиев/Свилен Славов (БМВ М3) „таванираха“ своя автомобил.

Отделно ситуацията също е след бърз завой, в който фракцията изстрелва оранжевия баварец в храстите.

Това се случва пред очите на Милен Данев-Замбата, кадрите от което изпрати за саята с новините в българския автомобилен спорт.

Тежък ден за Флат-ауто, още 2 едвам се измъкват

снимки за rallyxpress: милен дечев-замбата
НЕ САМО НАВИЯЧИ, А И ИСКРЕНИ ПОМАГАЧИ… Сръбски фенове край скоростната отсечка  Пупакчи бягат, а да помогнат на двама варненци да се върнат обратно на трасето.


Ето и детайлите, които Замбата допълни към снимките си:

„Влезе [екипажът] бързо, но там имаше фракция и… поднесе. Не се преобърнаха и не пропаднаха надолу към реката (същата, в която е паркиран бавареца на съекипниците им – бел. ред.), защото там има един праг, който ги подпря. Благодарение на публиката обаче ги извадиха и продължиха.“

Не по-малък късмет, макар и без помощта на плавите, изваждат Сашо Стайков/Еди Сивов (Шумен Аутоспорт, Хюндай i20 Купе) точно на втората варненска точка.

Фракцията подвежда и тях, носът на i20 влиза в шубраците, но Сашо Въбришки е не само успешен дебютант, но и доста голям инат – успява с високи обороти на задна да измъкне колата и да се върнат на пътя.

Тази решаваща в днешния ден маневра реално подновява надеждите на Стайков за титлата в RC5, макар до момента в общото класиране той да е на 1:20 зад действащите шампиони Петър Йорданов/Любка Йорданова (Ботевград, Хюндай i20 Купе) и на повече от половин минута от другия дебютиращ екипаж – Асен Сурдулов/Свилен Костадинов (Престиж, Хюндай i20 Купе).

2021 SWR Sasho Fall MD

снимки за rallyxpress: милен дечев-замбата
ТРИПТИХ НА ВЪЗКРЕСЕНАТА ИНТРИГА… Фракцията е хванала колата на Стайков и Сивов (горе) и следата от извъкването на варненския екипаж, преди екипажът на шуменци да се окаже в същата точка. Фенка аплодира върналият се на трасето екипаж (в средата).  Еди Сивов и Сашо Стайков доволни, че са се измъкнали сухи от ситуацията (долу).

Междувременно тройката в челото на Сърбия рали продължава да е чисто нашенска – Ангелов/Гаджев, следвани на 34.0 сек от Стайков/Кадир и Титов/Спиров, изоставащи от лидерите на 1:09.7 мин.

Може би все пак прогнозата на Антон Титов ще се окаже точна, че след преминаването на Силвър 1, „картите“ са били вече подредени?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев