• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Сем. Йорданови се връщат на терена с Монбат Рали Сливен

Понеделник, 07 Юни 2021 | София, RallyXpress
Сем. Йорданови се връщат на терена с Монбат Рали Сливен

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА
ВТОРИЯ КРЪГ ОТ СЕЗОНА

2021 SLI Logo OFF
ПЪЛНАТА информация за часовия график, списъка със заявките, картите на Монбат Рали Сливен може да получите на официалния сайт на състезанието – ТУК

ДВОЙНИТЕ шампиони от двете рали-дисциплини за 2020 г. в клас RC5 – Петър и Любка Йорданови (на снимката) ще възстановят участието си в първенството по рали със старта на втория кръг този уикенд – Монбат Рали Сливен.

Началото на годината за двамата и защитата на титлите бе успешно – второ място в класа от ралиспринта в Пещера, но екипажът стана жертва на аквапланинг по време на градоносния щорм в рали България.

„Не бях виждал такава река -  широка и пълноводна – пресичаща напреки пътя на отсечката [Новосел] – връща се към съботата на рали България Пепи Йорданов. – Колата изобщо не се подчиняваше, вървеше както си иска и се ударихме в дърво. Стана точно както на забавен кадър…“

Сега шампионският Хюндай i20 Купе, е напълно възстановен, при това в рамките на четири дни и единствено със собствени сили.

„Дори вчера направихме и един половин дневен тест край местността Каменица, недалеч от Горна Малина, за да се убедим, че всичко работи перфектно“, допълва информацията пилотът.

Двамата пропуснаха Дряново, като причина за забавения ремонт е забавената доставка на частите.

Сем. Йорданови се връщат на терена с Монбат Рали Сливен

снимка за rallyxpess: петър йорданов
ПОЛОВИН ДЕН ИЗПИТАНИЯ КРАЙ КАМЕНИЦА… и бонус за екипажа да направи тестове и върху мокро трасе.


„Реално във вторника пристигна всичко, подготвителните работи бяха направени предварително, така че до съботата приключихме“, обяснява Пепи Йорданов.

Преди началото на Монбат Сливен Рали пилотът прави сметка, че на практика спринтът е отписан като сезон („Може би ще караме на Ихтиман, защото ни е близо“) и така остава единствено битката за защитата на титлата в ралитата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев