• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Пловдивчани: решителен старт срещу „лисиците“

Петък, 01 Октомври 2021 | Пловдив, RallyXpress
Пловдивчани: решителен старт срещу „лисиците“

ДЕТАЙЛИ И РЕЗУЛТАТИ
ЗА ПИСТОВИЯ УИКЕНД
НА ЗАРАЛИИ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от квалификациите и състезанието може да видите ТУК

ВСИЧКИ подробности около старозагорското състезание, може да се прочетат в Допълнителния регламент на надпреварата – ТУК

ШАМПИОНСКИЯТ тим на пловдивския КА2 Рейсинг Тим за 2020 г. в първенството на затворен маршрут и писта, воден от двамата си основни пилоти – Константин Маршавелов и Камен Василев (двамата с Мицубиши Лансър Ево 10) от утре влиза в решителен старт срещу отбора на Грийн Фокс Мотоспрот в старозагорската пистова надпревара.

Състезанието в Зарата е четвъртият кръг от шампионата за 2021 г.

В момента разликата между двама екипа в класирането на клубното първенство е 22 т. и петимата от КА2 Рейсинг Тим (по двама пилоти в сериите Спорт и Туринг, трима – в Макси) ще се изправят срещу целия взвод на „лисиците“ – 10 пилоти в четирите серии (5-3-1-2).

Преди година пловдивчани завършиха годината със 120 т. срещу 85 на крайно амбициозните „зелени“. В развоя на шампионата сега Грийн Фокс са още по-мотивирани, за да не допуснат пловдивчани да направят трипъл в този сезон.

Както си му е обичайно, пловдивчани са водени от действащият шампион в Макси Константин Маршавелов. След второто място в Бургас, след отпадане на Писта Енеос и победа в Русе, шесткратният първенец е трети във временното подреждане, с актив от 54 т., на 15 т. от Румен Киров (Старт-М, Субару Импреза WRX) и на 21 от лидера в шампионата Пламен Камбуров (Ев-Ви Ауто Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9).

Пловдивчани: решителен старт срещу „лисиците“

снимка за rallyxpress: асен илиев
С УСПЕХА ОТ МИНАЛАТА ЕСЕН… На старозагорското трасе лидерът на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов ще стартира със самочувствието на първенец от предишния сезон и с амбицията да вземе първата победа за този шампионат.


При „максималистите“ за старта са регистрирани 11 автомобила – най-големия брой участници от началото на сезона в пистовите надпревари.

„Готови сме за състезанието в Стара Загора, голяма част от времето между състезанията премина в тренировки. Единствената ни цел в предстоящия кръг е победа”, сподели Константин Маршавелов.

Вторият в екипа - Камен Василев, до момента има на сметката си две 4-ти места от три състезания (Бургас и Русе) и пропуснато участие в Писта Енеос, когато на Дракон-а проблеми в електрониката на неговия автомобил го извадиха от стартиращите. Във временното класиране той се намира на 6-а позиция.

2021 RUS Kamen Vasil 003 AI

снимка за rallyxpress: асен илиев
ГЛЕДА КЪМ ПО-ДОБРО КЛАСИРАНЕ… С очакване на интересно състезание в Зарата, Камен Василев се надява и на повече технически късмет в третото си участие за годината.

“Мога да кажа, че сме готови за състезанието, както технически, така и физически. По време на паузата направихме няколко тренировки. Очаквам интересна надпревара, тъй като автомобилите в серията ще са повече от обичайното. Надявам се на добро класиране”, заяви Василев преди началото на уикенда.


Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев