• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Мегапорт и Академията затвориха успешен сезон

Събота, 04 Декември 2021 | Твърдица, RallyXpress
Мегапорт и Академията затвориха успешен сезон

ГЬОШЕВ: ТЕГЛИХМЕ ЧЕРТА
ПОД ЕДНА СИЛНА ГОДИНА
ЗА ЕКИПАЖА И ЕКИПА НИ

2021 Pepi Gioshev 003
НЕ НЯМА ДА има „зазимяване“ в буквалния смисъл, защото започваме да обслужваме колата след края на годината“, категоричен е Петър Гьошев (на снимката). Според шефът на Моторспорт Академията, веднага след края на сезонното обслужване, ще се започне работа по смяната на окачването – от асфалтово за макадам, като плановете са за тестове в началото на годината, когато условията са добри за това. „За нас [това] вчера, беше да теглим чертата под един силен сезон и за екипажа, и за целия отбор. Имам предвид и като резултати, и като работа, и като настройки на автомобила…“

ТРОЙНИТЕ шампиони за завършилият рали-сезон Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев и Мотоспрот Академията в Твърдица затвориха вчера надвечер край града успешният си сезон за 2021 с последен кратък тест на асфалт.

„Два часа преди да е завършила работната седмица излязох от офиса, за да отида на трасето край Твърдица и за последно с Жоро да направим малко километри за отминаващата година“, обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Мегапорт Рейсинг и националният шампион в двете рали-дисциплини и носителят на Синия глобус в балканската надпревара на ФИА.

:: На видеото ТУК може
да видите кратък момент
от последните тестове на
екипажа край Твърдица

На специално подбрано от Петър Гьошев асфалтово трасе (2 по 2.5 км), на десетина километра от Академията, Ангелов и Гаджев са направили около 30 тестови километра.

„Гледахме времето да е сухо и сравнително топло, а този петък [метеоролозите] го даваха добър – обяснява Ангелов. – Асфалтът обаче беше шарен, дори на места в завоите имаше дори и сняг, така за разнообразие…“

Мегапорт и Академията затвориха успешен сезон

снимка за rallyxpress: петър гьошев
СУХО, МОКРО, СНЯГ КРАЙ ПЪТЯ… като разнообразие на трасето в последното каране за тази година, което Ангелов/Гаджев направиха в края на петъчния работен ден.


Това е първото събиране на екипажа и екипа на Моторспорт Академия-Твърдица от финала на спринтовия шампионат в Пампорово точно преди месец в Родопите.

Може да се предположи, че освен че на екипажа, както впрочем и на всички други здраво им се кара, в екипа са останали гуми, които трябва да бъдат доизтъркани, преди да завърши сезона.

„Доволен съм, че го направихме, още повече, че за мен беше и нещо като разпускане в края на работната седмица…“, допълва Мирослав Ангелов.

Това е последното „мероприятие“ за екипаж и Академия, преди шесткратната шампионска R5 да бъде „зазимена“, доколкото това изобщо е валидно за един спортен автомобил…

2021 TVA Miro Test 002

снимка за rallyxpress: петър гьошев
ДА СЕ РАЗКЪРШАТ ЗА ПОСЛЕДНО … Екипажът на Мегапорт Рейсинг се подготвя за първото си излизане на тестовото трасе.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев