• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Екип от Флат-аут с дебют в Шумен без и 1 км опит!

Петък, 08 Октомври 2021 | Шумен, RallyXpress
Екип от Флат-аут с дебют в Шумен без и 1 км опит!

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА
РАЛИТО НА „СТОЛИЦИТЕ“

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от скоростните етапи и класирането след всеки един от тях – следете на живо в мрежата ТУК.
Допълнителният правилник на финалното рали от шампионата за 2021 г. – виж ТУК
Допълнителна информация за състезанието може да намерите и на официалната страница на шуменци – ТУК

ИЗГЛЕЖДА на шуменската надпревара й е предписано да е състезанието, в което млади и по-възрастни състезатели да записват своя спортен дебют в ралитата. Достатъчно е да си спомним юбилейното 50-о Стари столици и първото рали за Сашо (Върбишки) Стайков, а месеците преди това – пак на същия пилот – първото планинско в мемориалното състезание на града.

В събота това ще направят едновременно двама – 21-годишните Георги Цонев и Християн Христов, чиито имена сега са монтирани на бившия пистов „саксофон“ на хасковлията Иван Бакърджиев в група Е1.

„От хлапе все е около гаража и дойде времето, за да му направим автомобил, а Шумен да е първото му състезание – обяснява Драго Друмчев, който е сегашния наставник на пилота и водач на тази част от представеният със седем машини варненски екип на Флат-аут.

Иначе спокойният Друмчев сега е леекичко притеснен, защото ученикът му не само няма и километър опит с този автомобил, но и ще трябва да кара първото си състезание в обстановка, крайно нетипична за прощапалник.

„Нито аз, нито моя навигатор имаме и километър с този автомобил – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Георги, чийто състезателен опит се свежда две ралита с шампиона в RC3-N Любомир Николов (Скорпион, Опел Корса ОРС). – Ако не беше Драго, ако не беше и в последния момент решението на Християн да бъде мой навигатор, ако не бяха усилията на целия екип, нямаше да сме тук сега.“

Жоро признава, че ако неговият ко-пилот има минимален опит в „четенето“, той е единствено от онова, което самият пилот е успял да му предаде.

„Нямаме никакви цели за Стари столици, освен една – да завършим състезанието“, допълва логичните намерения на екипа Цонев.

И допълва: „А, разбира се, да научим нещо за автомобила“, което казано в обичаен език звучи като „да се учим за…“.

Друмчев, който от години отглежда около себе си хлапето във варненския се сервиз (сега то работи като доставчик в частна фирма – бел. ред.), добре се е ориентирал, че още от ранна възраст Жоро е получил „заразната доза бензин“, за която единствената действаща ваксина е да се качи в бегачка.

„Още от малък ги гледам [състезанията], но онова, след което окончателно стана [изборът] бе планинското в Търговище през 2006 г. – прави уточнението Жоро Цонев. - Точно пред мен, Милчо Стефчев-Мичкина направи невероятно завъртане и… това беше краят за решенията ми за спорта…“

Доста иронично е обаче, че с двете си участия като навигатор на Любо Николов (Твърдица и Сърбия Рали), варненецът събира повече точки и вероятно може да претендира за шампионското звание при ко-пилотите, изпреварвайки и Димитър Трифонов, и Христо Вълчев, който са били навигатори на шампиона в този клас в България и Монбат Рали Сливен.

Екип от Флат-аут с дебют в Шумен без и 1 км опит!

снимка: rallyxpress
ОБЕЗПЕЧЕН С НАЙ-СИГУРНИЯ СПОМОЩЕСТВОВАТЕЛ… За първото си рали в Шумен, Жоро Цонев (на малката снимка) не е пропуснал да отбележи и своя „спонсор“, такива каквито все по-често се четат върху спортните автомобили у нас, ако не са във варианта „девствено бели“…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев