• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Деветнадесет екипажа затварят спринта за 2021

Събота, 06 Ноември 2021 | от Стефан Илиев, Пампорово
Деветнадесет екипажа затварят спринта за 2021

ФИНАЛЪТ ЗА ГОДИНАТА:
РЕЗУЛТАТИ И ДЕТАЙЛИ

2021 PAM Logo OFF
РЕЗУЛТАТИТЕ на живо от финалното състезание в шампионата по ралиспринт можете да следите ТУК

ВСИЧКИТЕ детайли около новия ралиспринт могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието - ТУК

ДЕВЕТНАДЕСЕТ екипажа преминаха днес надвечер през церемониалния старт рали-спринт Пампорово – последен трети кръг от рали-спринт шампионата на България за този сезон. Това са с три коли по-малко от заявените 22 автомобила.

Финалът на националното първенство бе открит тази вечер със старт от курорта Пампорово, като кметът на Община Смолян Николай Мелемов, както и този на Чепеларе – Боран Хаджиев, имаха удоволствието да бъдат стартьорите за най-добри екипажа в спринта, пристигнали в Родопите.

Сред тях с №1 са лидерите в класирането и защитаващи титлата си от миналия сезон Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг Тим, Шкода Фабия R5 Eво 2), които утре тръгват към трета си титла.

Три са екипажите, които пропускат финала, са Иво Иванов/Емил Тенев (Булсим, Субару Импреза WRX) – заради непристигналите резервни части, Пламен Пантелеев/Свилен Савов (Хоби-кар, Фолксваген Поло) – заради личните ангажименти на пилота.

Деветнадесет екипажа затварят спринта за 2021

снимка за rallyxpress: стефан илиев
ПЪРВИ В РЕГИОНА И ОБЕЩАНИЕ ЗА НЕЩО ПО-ГОЛЯМО ОТ СПРИТН ЗА ДОГОДИНА… Кметът на Смолян Николай Мелемов (вдясно), готов да даде стартът на лидерите в класирането Георги Гаджев/Мирослав Ангелов.


Според информация от клуба, състезателите на казанлъшкия ЕФКО Рейсинг Тим Янислав Малинов/Тодор Иванов (ФИАТ Палио) не са сколасали с времето, за да стигнат до административния преглед.

Всички пилоти, застанали на старта, определиха двете отсечки, които ще се карат по два пъти като изключително технични и бързи.

Особено първата и втората – Смолянски езера. Тя е и доста хлъзгава. Това всъщност е отсечката, която през 1976 г. за последно бе трасето на Смолянския кръг от планинско първенство. 

Днес състезателите преминаха по четирите етапа, за да ги опознаят, тъй като никой от тях не ги е карал преди.

2021 PAM Statt Zere PS 002

снимка: петко станчев/rallyxpress
КРАТЪК БРИФИНГ И ПРЕДСТАВЯНЕ ПРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА… По традиция всички екипажи изслушаха инструкциите на директора на финалния спринт за годината (горе), преди да се отправят към своите автомобили за церемониалния старт на състезанието (долу)

Така че поне в това отношение всички са наравно. Затова пък кметът обеща догодина да има друго състезание и то дори може да е по-голямо от рали спринт.

Нека не забравяме, че около Смолян преди години минаваше част от маршрута на класическото рали Хеброс.

Кандидати са титлата и то равностойни, поне с автомобил са Антон Титов/Динко Георгиев с (Шкода Фабия R5). Сериозна е конкуренцията и в клас RC4, където с мераци за първото място са още и Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен C2 R2), които трябва да се борят с трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Пежо 208 R2.

Също с „208“, но версията Рали 4 са Никола Мишев/Ангел Башкехайов. През арката премина обаче само Ангел, който за първи път караше колата. На Никола се наложи спешно да замине за София, но най-вероятно ще успее да се върне за старта.

2021 PAM Bashkeh PS 000

снимка: петко станчев/rallyxpress
EДИН ЗА ДВАМА… За първи път на многопилотният навигатор Ангел Башкехайов не само се наложи да кара новата генерация на Пежо 208 Рали 4, но и в церемонията да представлява и отсъстващия си лидер в екипа Никола Мишев.

Същинската надпревара започва утре в 9:30 ч. с първото преминаване на „Смолянски езера“. Отсечките ще бъдат затваряни за движение 1 час преди стартирането на първия автомобил.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев