• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

Събота, 15 Май 2021 | Шумен, RallyXpress
 Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

::
Всички подробности около 51-ото издание на най-престижното ни автомобилно състезание може да откриете на електронния портал на рали България: https://www.rallybg.bg/bg/

ТРИКРАТНИТЕ шампиони на България и оглавяващи класирането на най-авторитетното ни автомобилно състезание – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия Рали2) продължават уверено да увеличават преднината си в първото от състезанията за националния шампионат.

След 9-ата скоростна отсечка двамата вече имат аванс от 1:00.5 сек. пред шуменците Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспрот, Мицубиши Лансър Ево 9) и 2:14.6 мин пред турчина Сойлу, който кара същия автомобил като пилота на „мегапортите“.

При второто преминаване на Новосел Сойлу успя да си върне третото място, от което екипажът на JPR Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Пежо 208 Рали4) бе успя да ги измести при първото карана не същия този тест.

Освен уверен лидер в класирането, Мирослав Ангелов и Георги Гаджев днес се разписаха и в статистиката на България, когато в 17:38 ч. преминаха през отметка 3.45 км на втория Новосел и практически станаха екипажът, който е пресякъл мислената линия на състезателен километър 14 000 на най-старото ни автомобилно състезание.

 Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

снимка: петко станчев/rallyxpress и иван пирев
ЕДИНСТВЕНИЯТ СВИДЕТЕЛ… Вторият радио-пост на новоселската отсечка – Иван Пинев, бе единственият свидетел на момента, в който Ангелов/Гаджев преминаха през мислените 14 000 състезателни километра на най-старото нашенско рали.През 1997 г. „Километър под № 10 000“ това направиха двамата поляци Холовчиц/Виславски (Субару Импреза WRX), печелейки финалния етап от тогавашното Албена – Виница.

Междувременно към Ангелов и Сурилов, на върха се присъедини и Дани Попов, който след силно представяне в 7-ия скоростен успя да измести турчина Сойлу (Шкода Фабия Рали2) от третата позиция, написа пресцентъра на ралито. Тази подиция той записа на финала на Новосел 1 (12.45 кмы, отстъпена по-късно при атаката на Угур Сойлу,.

Десета по десета от секундата наследникът на Ясен Попов опитва да се стабилизира на стълбицата.

Георги Василев също прави всичко възможно, за да избие наказанието 30 сек от ЧК 3.

2021 BUL Shumen Wach FB

снимка за rallyxpress: лична снимка на свежен дончев
ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРБЕКЮТО… Бившият национален шампион при ладите – Свежен Дончев (на преден план с местното пиво) и негов приятел са устроили „шуменска наблюдателница“, за да следят възловата част от надпреварата в региона.

Безпрецедентният случай с толкова дълго състезание, в което няма отпаднал екипаж продължи до първото преминаване на Новосел, когато за старта на отсечката стана ясно, че румънците Кристиан Долофан/Траян Павел и техният Ситроен С3 Рали2, не са напуснали сервизната зона в Шумен.

На класическото трасе Шумен (7.05 км), технически грижи налегнаха варненците от Флат-аут Ясен Обретенов/Калоян Шантанов.

Екипажът престоя повече от 10мин в отсечката заради скъсан носач. Все пак те се добраха до финала, макар и на 13,5 мин след последния. Сега на механиците им предстоят тежки минути, обяви в свой бюлетин Пресцентъра на рали България.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев