• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Големите въпросителни са за неделята и дали ще вали

Петък, 23 Април 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Големите въпросителни са за неделята и дали ще вали

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 Esok TUR Rally
РЕЗУЛТАТИТЕ от състезанието в Ескишехир, можете да следите ТУК.

:: Цялата информация за състезанието може да бъде намерена на официалния сайтТУК.

КРАЙ НА ПОДГОТОВКАТА, предстои колоната утре да потегли в Ескишехир, когато сутринта с 20-километровия скоростният етап Бербероглу 10:43 ч., започва Есок Рали, турският кръг от балканския трофей на ФИА.

Днешния ден двата български екипажа, които са в града, завършиха опознаването и описването на 10-те специални етапа (общо 83.06 км) в състезание, в което Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Eво) и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Пежо 208 R2) започват програмата си в трофея на полуострова.

„Доволен съм от това, което днес направихме със записките – каза късно тази вечер, след края на традиционната за състезание от такъв висок ранг пресконференция, Миро Ангелов. – В състезанието има всичко, трасетата са ми познати от 2019 г.: тесни и бързи места, широки пасажи, качвания и спускания, на места с много обратни завои…“

Ангелов и Гаджев, които са двойни шампиони в домашните състезания от двете рали дисциплини, имат един безспорен коз и това е опитът на навигатора от дългите участия в турските състезания, но също това, че двамата са стартирали тук през 2019 г.

2021 PES Miro Ang DP 004

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
СЪС СЪЩИТЕ ГУМИ, НО ПО ДРУГИ ТРАСЕТА… В спринта на Пещера Ангелов/Гаджев направиха тестове с новите за тях Пирели, но разликата ще се провери в неделя, ако на класически хлъзгавите отсечки край Ескишехир завали дъжд.

„Ралито много ми харесва, защото то няма еквивалент у нас, но това, което е силно притеснително ще е фракцията, която при вторите преминавания на трасетата ще бъде извадена“, допълва Ангелов. Очакване, което е напълно в реда си, след като стартовия списък за утрешния ден е… от 90 автомобила.

Големите въпросителни са за неделята и дали ще вали

снимка за rallyxpress: иван азманов/мса
ПРЕЗ ПЪРВАТА КОНТРОЛА… Българската „ер-петица“ преминава през административния и технически контрол на Есок Рали.


:: Георги Гаджев: „Реално от предишното ни участие тук, трасетата не са променени, само 28 км. са напълно непознати. Но имахме сериозни писане, заради фракцията, която още отсега е доста много по завоите. Отделно, ако завали, тук абсолютно винаги трасетата са много хлъзгави…“

Екипажът за първи път, след експерименталното каране на новите за тях Пирели в спринта на Пещера, сега ще се обуе с италианските гуми.

„Не зная дали са прави, но повечето турски колеги смятат „пирелата“ за по-добра за тукашния асфалт… но това в случай, че не вали“, допълва навигаторът.

Един от основните съперници на нашия екипаж (виж стартовия списък на сайта на ралито – на линка долу) е местният вносител на Шкода за Ескишехир Бугра Баназ.

2021 TUR MSA box

снимка за rallyxpress: иван азманов/мса
СТАНЪТ НА БЪЛГАРИТЕ… Бокса, от който Гьошев и екипът му ще водят и обслужват шампионския си екипаж от Мегапорт Рейсинг.

Но този пилот е под силен натиск от местните фенове, чиито големи очаквания са да спечели у дома, но заедно с инцидентът му в ралито тук преди време, всичко това може да има обратния ефект.

Иначе за локалните рали-фенове безспорният фаворит си остава Бурак Чукурова (Шкода Фабия R5), който е и начело на уникално дългият за сеташните нашенски представи лист от 90 бегачки.

2021 TUR PressConf

снимка: личен архив на мирослав ангелов
ВЪПРЕКИ МАСКИТЕ, ЩЕ ИМАТ ДУМАТА... Традиционната пресконференция преди всяко голямо рали - Мирослав Ангелов и Екатерина Стратиева - в центъра на предстоящата среще с медиите.

ЕКАТЕТИРА СТРАТИЕВА: ИНТЕРЕСНО И ТЕХНИЧНО РАЛИ

ОНОВА, КОЕТО най-много ми харесва в Есок Рали е, че е състезание, в което има много ритъм и скоростните отсечки определено ми допадат, има неравности и подскоци в завоите, които променят “, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт най-бързата дама в Европа през последните три години.

Но Катя няма реален опит от предишното си пребиване в Турция през 2015 г., когато поради повреда в заявения автомобил, тя на практика не стартира в ралито.

„Така че лично за себе си не мога да преценя дали трасетата – както казват – са много хлъзгави, особено когато завали дъжд. Това, което вече зная и без доказателства е, че ще има много фракция в завоите.

Днес опознаването и описването на отсечките, което двамата с Жоро Аврамов правят, е при доста висока температура – почти 25 градуса, по сметките на състезателката.

„Няма нещо по-значимо, което да ме притеснява в направените записки, ако не броя това, че завали ли, каквито са прогнозите, няма да сме отбелязали онези места, където евентуално има водни вади, пресичащи пътя.“

2021 TUR Stratieva FB 001

снимка: лична фейсбук страница на екатерина стратиева
СЕЛФИ СЛЕД ДОБРЕ НАПРАВЕНИ ЗАПИСКИ… Екатерина Стратиева е обновила снимките си във фейса, добавяйки и кадъра, с който е запечатала края на опознаването на Есок Рали.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев