• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Вромос, Грийн Фокс МС и 56 пилоти в очакване на събота

Вторник, 04 Май 2021 | София, RallyXpress
Вромос, Грийн Фокс МС и 56 пилоти в очакване на събота

Gentlemens 000
::
8 май 20
21 г. (СЪБОТА)

10:00 - 10:30 ч.:  Паркиране и настаняване на състезателните автомобили в сервизната зона; 10:30 - 12:30 ч.: Административен и технически преглед в сервизната зона; 12:30 - 12:55 ч.: Първо заседание на спортните комисари; 13:00 ч.: Тренировки за място на стартовата решетка (квалификации).

:: 9 май 2021 г. (НЕДЕЛЯ)

10:00 - 10:25 ч: Официално откриване на състезание пред VIP зоната; 10:30 ч.: Старт на състезанието; 14:30 ч.: Церемония по награждаване.

ЗАЯВКИТЕ за третия старт от класическите дисциплини – началото на шампионата на затворен маршрут и писта сецзон 2021 в Бургас, станаха известни днес, след като бяха публикувани на сайта на pitlane.tv (виж по-долу).

Три дни преди съботните квалификации, организаторите от Вромос  и новите им партньори от мега-тима Грийн Фокс Моторспорт могат да бъдат доволни – общо 56 автомобила са обявили намерението да карат в отложеното от април първо пистово състезание за тази година.

Списъкът е достатъчно интересен, като се има предвид, че включва и завръщащи след отсъствие пилоти, дебютанти, но и състезатели, които обичайно започват кампанията си отрано, а сега са с „неизвинени“.

По-важното е, че във всяка една от четирите категории – Лада (14 машини), Спорт (15), Туринг (15) и Макси (11), тримата най-бързи пилоти от миналото първенство ще са на линия.

„На практика сме завършили подготовката, а за партньорството със „зелените лисици“ се договорихме преди около месец и от тях получихме изключително важната и ценна логистична подкрепа за състезанието“ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Радко Петров.

Вромос, Грийн Фокс МС и 56 пилоти в очакване на събота
Така че на него, както и тези 56 пилоти, остава единствено да дочакат с нетърпение първата пистова събота от шампионата.

Два са бонусите за бургаското състезание, като и двата са за двете най-атрактивни серии – Спорт и Макси са „понабъбнали“ от иначе скромните до момента листи с по 10 и 8 имена на състезатели.

ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА С ЧЕТВЪРТИЯ ПРИЗ НА ИМЕТО НА БОБИ БОРИСОВ

2017 BUR pngЗА ЧЕТВЪРТИ пореден път от 2017 г. насам, организаторите на писта Бургас ще връчат приза „Борис Борисов“.

Той беше учреден преди 5 години по инициатива на директора на надпреварата Радко Петров, за да се присъди на онзи пилот, който покаже достойнството на честната игра тази събота и неделя.

Още двама състезатели, освен Петров – Константин Маршавелов и Любомир Мечков, са в комисията, която ще разгледа възможните претенденти, преди да оповестят името на четвъртият носител на плакета.

Тази година обаче, към изработеният по специалната поръчка на Вромос трофей, новият носител на феърплея ще си замине и с допълнителна награда – ваучер за почивка на двама, предоставен от пътническата агенция Мистрал.

И макар традицията да е онова, което е било направено в първата година, организаторите тази година продължават да допълват идеята си и с приемствеността.

Така новият носител на наградата феърплей в Писта Бургас ще получи своята награда от пилотът, който я е заслужил в предишния сезон – Александър Антов.

Другите двама, които съответно са ставали притежатели на тази престижна награда са Искрен Веселинов (2017 г., на снимката, заедно с двамата синове на трагично напусналият ни Боби Борисов – Мартин и Борис) и Красимир Анчев (2018 г.).

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев