• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Без Марто Сурилов в Сливен, бори се да е окей за Твърдица

Сряда, 09 Юни 2021 | Шумен, RallyXpress
Без Марто Сурилов в Сливен, бори се да е окей за Твърдица

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
КЛАСИРАНИЯТА във всяка една от скоростните отсечки на Монбат Рали Сливен, както и класиранията от двата отделни дни и крайното подреждане на екипажите в юбилейния старт може да следите ТУК

СЪС СИГУРНОСТ това, че Мартин Сурилов (на снимката) няма да стартира в юбилейното издание на Монбат Рали Сливен е станало известно в гилдията максимум час, след като моторът на неговото Мицубиши е „гръмнал“ пред очите на Джорджо Капа в София по време на настройките.

В рали-общността такива новини се движат по-бързо от скоростта на звука и, макар и на 60-ата минута, неприятната за спорта новина стигна и до сайта с новините в българския автомобилен спорт.

И тъй като правилата не се прескачат, а информацията се търси винаги от първа ръка, днес казваме онова, което самия Сурилов сподели пред RallyXpress:

„Правя всичко възможно, за да стартирам на Твърдица. До последно се опитвах да направя нещо за Сливен, ама се оказа напълно невъзможно. Пред очите на  Капа стана: счупи се биела, проби блока, всичко падна на земята… После по телефона съм говорил толкова много, колкото никога не съм го правил през живота си…“

Проблемите с мотора на беловласия „кавалерист“ за Сурилов не са от вчера. Този път обаче те са генерални и изобщо не може и дума да става за ремонт.

Двигатели на „ево-то“ не се произвеждат от години, японците правят само отделните компоненти, но агрегати не глобяват.

Без Марто Сурилов в Сливен, бори се да е окей за Твърдица

снимка: петко станчев/rallyxpress
БЕЗ ШУМЕНСКАТА АТРАКЦИЯ В СЛИВЕН… Много бърз и много агресивен в България, екипът на Шумен Аутоспорт Мартин Сурилов и Здравко Здравков пропускат юбилея на правенето от години насам най-добро национално състезание.


ОЩЕ ЕДИН ТОП-ЕКИПАЖ Е АУТ?

unknown dr
НЕПОТВЪРДЕНИ информации от „жълтия телеграф“ сочат, че Сурилов/Здравков няма да са единственият топ-екипаж, който отпада от Монбат Сливен Рали. Кой е този екип и какви са причините, за да не пристигне в Сливен, организаторите вече знаят, със сигурност наясно е и конкуренцията. Така че остава да чакаме административната и техническата „контрола“, за да разберем имената.


„А на мен ми трябва цял мотор, така както е в сандъка… допълва шуменският ас. – Търся човек, който да го има в резерв. Сега продължавам с телефоните, подпалила ми се е главата…“

Завръщането на екипажа на Шумен Аутоспорт в първото състезание от шампионата – рали България, бе повече от забележително, още повече, че не идеално подготвените турски екипажи, а именно Сурилов/Здравков се оказаха реалната конкуренция на шампионския тандем Миро Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия Рали 2 Ево) във Варна.

Двамата шуменци бяха и единственият екипаж, който успя да вземе 5 от 16-те скоростни етапа на мегапортите в началото на шампионата, а отделно, на първата лозевска отсечка, да направят равно време със съперниците си – по 3:36.7 мин.

Сега на сливенската публика ще липсва атракцията на Сурилов, а за тройният шампион Мирослав Ангелов напрежението около конкуренцията сега ще спадне поне с едно равнище.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев