• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Новините

Стартът на сезона: студен, по класически хлъзгаво и с вода

Петък, 16 Април 2021 | Пещера, RallyXpress
Стартът на сезона: студен, по класически хлъзгаво и с вода

ТАКА, КАКТО го дават метеоролозите, ще е по класически хлъзгаво, допълнено с вода…“, коментира преди ден метео-очакванията си Добрин Борисов-Добчо, който има достатъчно опит с трасетата в Родопите и като пилот, и като навигатор. Добчо подсеща, че двете трасета от спринта в Пещера, с който след 8 години аралък започва сезона тук, „по класически“ са хлъзгави и към това в събота и неделя ще се добави и дъжд. Това дават и десетте метеопортала, които RallyXpress следи от седмица, като разликите са единствено между 1-2º и при ниските, и при високите температури.

Но във всеки случай дъжда е включен в сметките,...

Григоров прави мап... онлайн, пуска заявката си „на тъмно“

Неделя, 11 Април 2021 | Русе/Ловеч/София, RallyXpress
Григоров прави мап... онлайн, пуска заявката си „на тъмно“

ПРИНУДЕН съм да пусна заявката „на тъмно“ – обяви днес привечер видинският пилот от Русе Боби Григоров. – Не е за друго, а защото по последния момент няма да знаем дали наистина сме готови. Но правим всичко възможно!“

Боби Григоров дори е съвсем краен, казвайки, че за участието най-много го натискат момчетата от екипа в Ловеч и, ако в тима непрекъснато увеличават пресата, то е най-вече и заради тях.

Това, с което отборът на MG Рали Тим се сблъска в момента като недостиг на време (финансовата въпросителна – виси над всички пилоти!!! – бел. ред.) е дълга и основна ревизия, каквато пилотът е правил на...

Сем. Йорданови: Защитават титлата с първа лична пушка

Четвъртък, 08 Април 2021 | Ботевград, RallyXpress
Сем. Йорданови: Защитават титлата с първа лична пушка

СЛЕД КАТО с два от три спечелиха в спринтовото първенство семейство Йорданови – Пепи и Любка (на снимката) завършиха като вицешампиони в RC5, а през 2020 г. се изкачиха на върха на шампионата в този клас, състезателите на АМК Ботевград стартират третия си сезон в едновременна защита и на званието, но и на бързо изграденият авторитет. „Не сменяме класа и автомобила, с тази разлика, че вече ще караме Хюндай i20 Купе не под наем, а наш собствен, който закупихме прледи време», каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пепи Йорданов.

Практически за Пепи и Любка този i20 Купе ще е първата...

Ревизират „кавалериста“ на Б. Григоров в Ловеч и Пловдив

Понеделник, 05 Април 2021 | София, RallyXpress
Ревизират „кавалериста“ на Б. Григоров в Ловеч и Пловдив

ЕКИПАЖЪТ на БМВ-Клуб България Борис Григоров/Виктор Миленков (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9) работи под пълна пара, за са се върне в колоната на рали-спринта със старта на първото състезание в средата на този месец. Както за повечето български екипажи, които винаги са страдали от финансовия недоимък, работата за екипажа става в последните възможни преди началото дни. „Де факто още не е сигурно участието ни, но усилено се работи по колата“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Вики Миленков.

Евентуалният старт в Пещера за екипажа ще е първият, който двамата ще направят...

Още един от старото „ято“ ни остави, отлетя Голямата Чайка

Събота, 20 Март 2021 | Велико Търново, RallyXpress
Още един от старото „ято“ ни остави, отлетя Голямата Чайка

ВРЕЧА ВЕЧЕРТА, след кратко боледуване на 76-годишна възраст от автомобилното ято се отдели един от ветераните на българските ралита и член на националния отбор Атанас Анастасов, повече известен в гилдията като Чайката.

„Не, не е от „корона“, заяви пред сайта председателят на клуба на ветераните в българския автомобилен спорт бай Иван Дончев, който разпространи в общността черната новина, допълвайки, че здравословното състояние на бившия пилот на АСК Автотранспорт е било силно нарушено още преди много години.

Същото потвърди пред RallyXpress и последният навигатор на Чайката Светльо Георгиев:...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев