• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Новините

Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

Събота, 15 Май 2021 | Шумен, RallyXpress
 Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

ТРИКРАТНИТЕ шампиони на България и оглавяващи класирането на най-авторитетното ни автомобилно състезание – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия Рали2) продължават уверено да увеличават преднината си в първото от състезанията за националния шампионат.

След 9-ата скоростна отсечка двамата вече имат аванс от 1:00.5 сек. пред шуменците Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспрот, Мицубиши Лансър Ево 9) и 2:14.6 мин пред турчина Сойлу, който кара същия автомобил като пилота на „мегапортите“.

При второто преминаване на Новосел Сойлу успя да си върне третото място, от...

На четвърт от дистанцията: нито един отпаднал екипаж!

Събота, 15 Май 2021 | Варна, RallyXpress
На четвърт от дистанцията: нито един отпаднал екипаж!

НИТО ЕДИН отпаднал екипаж след първата четвъртина от 51-ото международно рали България! „Такова нещо не е имало до момента!“, потвърди за сайта с новините в българския автомобилен спорт шефът на радиовръзките Таню Танев.

Сверката с информацията на един от хората в организацията на състезанията, които първи научават за възникнали проблеми с екипажите е именно Танев.

Това, че днес, след изминаването на 6 теста и 60.83 км, за първи път след повече от 20 години, листът на стартиралите снощи във Варна и бройката на продължаващите в колоната екипажи е една и съща!

Както написа в своя бюлетин...

Два сезона-3 старта: нервите на шуменци опънати до край

Четвъртък, 13 Май 2021 | Шумен, RallyXpress
Два сезона-3 старта: нервите на шуменци опънати до край

В ДВА СЕЗОНА (2018 и 2021) и три поредни състезания (два пъти за рали България и веднъж за местното Стари столици) нервите на шуменци като организатори до последно са опънати на макс, с немалкия риск в тези случаи „да издрънчат“ и да се скъсат.

И всичко това по една и съща схема, с която организаторите от Шумен Аутоспорт са сложени натясно в ъгъла, разбирайки, че една провалена част от плановете и организацията е 100-процентов провал на цялото състезание, особено на България.

Както и през май 2019, така и сега, АСК Шумен Аутоспорт е завършил цялата си административна работа по осигуряването на...

Бившият шампион в 2WD Ицо Атанасов: Окей сме за събота

Вторник, 11 Май 2021 | Велики Преслав, RallyXpress
Бившият шампион в 2WD Ицо Атанасов: Окей сме за събота

ПРИКЛЮЧИХ с подготовката за България точно преди час – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов (на снимката), бивш шампион на страната във вече несъществуващата категория 2WD за 2018 г.

„Както се казва – окей сме да събота, още повече, че и направеният днес тест показа, че сме си свършили работата [по подготовката] добре.“

Ако не се брои обичайната предстартова ревизия – масла, настройки, - по тригодишния Ситроен С2 R2 Макс не са правени никакви съществени изменения.

„Малкото промени са по хидравликата, която така неприятно ни изненада...

Вромос, Грийн Фокс МС и 56 пилоти в очакване на събота

Вторник, 04 Май 2021 | София, RallyXpress
Вромос, Грийн Фокс МС и 56 пилоти в очакване на събота

ЗАЯВКИТЕ за третия старт от класическите дисциплини – началото на шампионата на затворен маршрут и писта сецзон 2021 в Бургас, станаха известни днес, след като бяха публикувани на сайта на pitlane.tv (виж по-долу).

Три дни преди съботните квалификации, организаторите от Вромос  и новите им партньори от мега-тима Грийн Фокс Моторспорт могат да бъдат доволни – общо 56 автомобила са обявили намерението да карат в отложеното от април първо пистово състезание за тази година.

Списъкът е достатъчно интересен, като се има предвид, че включва и завръщащи след отсъствие пилоти, дебютанти, но и състезатели,...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев