• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Новините

Шампионатът стартира пак, но сега с класическото Българка

Сряда, 02 Юни 2021 | София/Сливен, RallyXpress
Шампионатът стартира пак, но сега с класическото Българка

ШАМПИОНАТЪТ в скоростните планински изкачвания за 2021 г. ще стартира този уикенд за трети пореден път, след като планираното начало в Шумен бе отказано от домакините заради ковид-усложненията, а състезанието в Благоевград бе прекратено заради драматичния инцидент с пилота Георги Георгиев-Гецата.

Третото начало ще бъде с класическата сливенска надпревара Българка, в чиято дълга история страницата от миналата година отсъства пак поради противоепидемичните мерки.

Както е традицията за това състезание, от последните няколко дена 3360-метровото трасе се подготвя за съботните квалификации.

...

В Дряново: втората част от дъждовния сезон на Мегапорт

Петък, 28 Май 2021 | Дряново, RallyXpress
В Дряново: втората част от дъждовния сезон на Мегапорт

КАКТО НАД трите трасета за скоростните етапи, така и в самото Дряново, вали проливно още от снощи. Метеопрогнозите също сочат, че утре, по време на опознаването на трасето, гарантирано ще е валежно, а колкото до деня на самия старт – предвижданията се разминават.

Според три от четирите сайта ще има дъжд, според един – вероятността е около 40 на сто.

Каквото и да се окаже времето в неделя, то четвъртия старт на националните шампиони и двукратни победители в този спринт – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Eво) ще е продължение на „мокрия“ сезон 2021, започнал с...

Фамилия Чапанови ще прави в Дряново тройно за първи път

Сряда, 26 Май 2021 | Дряново, RallyXpress
  • обновена
Фамилия Чапанови ще прави в Дряново тройно за първи път

ДОБРЕ ПОЗНАТИЯТ от планинските състезания плевенски пилот Ивелин Чапанов и неговата Виктория (на снимката) тази неделя ще направят първото си участие в състезание от шампионата на рали-спринт. Това ще е тройно „за първи път“ и за пилота в рали дисциплина, и за Вики – като навигатор, и за плевенското Клио Макси на терен, различен от този в планинските. Подобно „включване“ в рали-спринта имаше през 2019 г., когато фамилията Йорданови – Пепи и Любка се появиха в спринтовата компания, за да завършат като вице-та, а на следващата година и като шампиони в групата си.

„Имаме си и задача – повече...

42 автомобила „палят“ гуми във втората писта на Енеос

Събота, 22 Май 2021 | Калояново, RallyXpress
42 автомобила „палят“ гуми във втората писта на Енеос

С ЧЕТИРИ машини по-малко от предварително обявеният списък на заявките за второто издание на пловдивската Писта Енеос, днес на трасето Дракон стартира вторият кръг от националното първенство на затворен маршрут. В четирите категории листите са разделени така – Серия Лада 9 автомобила (3 - Х2 и 6 – Х3), 13 в Серия Спорт (4- RC4, 1- RC5, и 6 в НС4), 12 кори в „турингите“ (11 – Нс3 и 1 – RC3) и 8 в категорията Макси (5 НС1 и 3 НС2). От прегледа на автомобилите от техническата комисия отпадна само един пилот – Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора, Лада 2105).

„Държим всички автомобили да бъдат изрядни не само технически, но...

Чака се троен клубен сблъсък на Дракона във втората Енеос

Четвъртък, 20 Май 2021 | Калояново, RallyXpress
Чака се троен клубен сблъсък на Дракона във втората Енеос

НЯКАК НЕСПРАВЕДЛИВО, заради ставащото в отделните серии на националното първенство на затворен маршрут и писта, клубните сблъсъци остават доста встрани страни. Може би поради тази причина, превръщането на Грийн Фокс Моторспорт в истинския клуб-мастодонт, също така остана незабелязано в последните два-три сезона. Но четейки заявките за втората писта Енеос тази събота и неделя на Дракон-а, ясно се вижда, че Димитър Кондев, лидерът на екипа  отново е мобилизирал ротата на „зелените лисици“ (9 автомобила), в които първокласните пилоти са сред основните претенденти за победи в три от четирите...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев