• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Анализи и коментари

Четири или шест ще бъдат новите шампиони след Шипка

Петък, 18 Септември 2015 | Казанлък, RallyXpress
Четири или шест ще бъдат новите шампиони след Шипка

В НАЙ-ЛОШИЯТ СЛУЧАЙ четири, а в най-добрия – шест, ще са новите шампиони в планинското първенство за 2015 г., които трябва да станат известни след финала на последното от състезанията за годината.

Сто на сто повторение е титлата на Любен Каменов (на снимката, Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8), който през 2014 г. спечели титлата с 125 т., а при победа в неделя след обед втората му корона ще е след сбор от 126 т.

През тази година Каменов спечели Шумен, Сливен, Панагюрище и Кюстендил, не стартира в Благоевград, а край Горна Оряховица бе дисквалифициран.

В предишния сезон панагюрецът завърши с пет чисти...

Защо Любо Каменов го няма в официалните резултати?

Понеделник, 22 Юни 2015 | София, RallyXpress
Защо Любо Каменов го няма в официалните резултати?

ПЛАНИНСКОТО състезание Раховец/Лясковец според едни бе удавено от дъжд, според други това е било в рамките на приемливото, но в крайна сметка въпросите около 4-ия кръг не се свеждат единствено до правилно ли е бил отменен третия състезателен манш или дали трасето над Лясковец става за състезание. И тук мненията са два пъти повече, след като се знае, че състезателите и организаторите неизменно са на различните полюси, колкото добре да е направена надпреварата. Горнооряховското състезание – това предварително бе ясно – щеше да е трудно.

Но то се оказа и наводнено, заплетено и без много-много...

Стратегическо състезание над Сливен, интригите предстоят

Понеделник, 08 Юни 2015 | София, RallyXpress
Стратегическо състезание над Сливен, интригите предстоят

НА КОГОТО през ум минава да оспорва, че Сливен е истинският център на автомобилния спорт у нас, трябва ясно да си дава сметка, че вчерашното планинско Българка е само един от фактите, които опровергават подобно елементарно мислене. И това не е заради юбилейните 10 години на този старт от скоростния шампионат, а това е реалността неизменно е през последните 35-40 години. Не само заради планинския старт, но и заради рали Сливен, което по логиката на даденостите и градските възможности би трябвало да е домакин на най-големия български старт в рали-спорт.

Но това не „е друга бира“, тук въпросът е за...

С какво шуменци успяха да вдигнат летвата така високо

Четвъртък, 09 Април 2015 | София, RallyXpress
С какво шуменци успяха да вдигнат летвата така високо

КАТО ФАКТИЧЕСКИ финал на Мемориал Валери Великов трябва да бъде посочен вчерашният ден. Тогава от трасето бяха прибрани и последните комплекти обезопасителни гуми, а в понеделник и вторник – изнесени чувалите с боклуци и отпадъци, оставени от публиката край пистата на първото планинско състезание в шампионата. На практика от началото на подготовката – според изчисленията на RallyXpress – това се случи на 65 ден. Това, което направиха в Шумен, за да възродят едно от най-интересните състезания,  не само бе напълно различно от досега рутинно организираните надпревари, но в пълния смисъл на думата...

Драматична битка в Шумен, Каменов печели мемориала

Понеделник, 06 Април 2015 | Шумен, RallyXpress
Драматична битка в Шумен, Каменов печели мемориала

СТАРТЪТ на скоростния планински шампионат започна по небивал начин в събота и завърши с драматична битка в неделя, в която шампионът за миналата година Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката) записа първата си победа за този сезон.

„Съжалявам, че Ники нямаше късмет, но пък съм доволен съм, че с него направихме такова здраво каране – категорично заяви след финала Каменов, който започва сезона с чиста победа, която едва ли е очаквал да дойде при страховитата конкуренция на комбинацията Златков и Ауди.

За колата на панагюрецът се носят всякакви легенди, но пък е...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев