• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

Софийския админ-съд разгледа жалбата на АФБ (Copy)

Понеделник, 28 Февруари 2022 | Олимпи Филипов, за RallyXpress
Софийския админ-съд разгледа жалбата на АФБ (Copy)

РЕШЕНИЕТО НА СЪДА
- СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ

ADmin Sad SF
ЧИСТО ТЕХНОЛОГИЧНО, решението на съдия Петрова, трябва да бъде обявено до 14 дни, какъвто е законовия срок. В това време адвокатът, представляващ ММС трябва – евентуално - да внесе допълнителни писмени разяснения, заедно с които да дадат пълната картина на съдия Петрова, преди да произнесе присъдата по жалбата за заповедта на бившия спортен министър. Това решение ще бъде окончателно.

ДНЕС, В РАМКИТЕ само на 15 мин, съдия Димитрина Петрова, от Второ отделение на 25 състав на Административния съд-град София, загледа дело №490/2022, което е по жалбата на Автомобилна федерация на България (АФБ), подадена срещу забранителната заповед на служебния Министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, с която заповед се забранява провеждането на състезанията от националния календар на в срок от 6 месеца.

На откритото съдебно заседание присъстваха единствено двамата адвокати на страните по делото.

Това е поредният съдебен спор, който решава поредицата от спорни въпроси около българския автомобилен спорт, стартирали в съда преди години, още с оспорването на избора и вписването в регистъра на предишния президент на действащата тогава Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев.

Забранителната заповед на министър Кузманов бе издадена на базата на проверка, направена от група експерти на ММС в самия край на сезона и преди закриването на годината в Пампорово.

Проверката касаеше първия рали-спринт в курорта, който определяше шампионите за сезона в тази дисциплина, а след неговия финал бе насрочена и церемонията за награждаването на първенците.

Записаните в протокола на комисията пропуски, бяха използвани за забранителната заповед РД-09-1033/26.11. 2021 г. на министър Кузманов, като и едното, и другото бяха силно оспорени от офиса на федерацията.

Софийския админ-съд разгледа жалбата на АФБ (Copy)

КОЛАЖ от публикацията на сайта от 14 февруари 2022 г.


Междувременно, Инспекторатът на Министерски съвет откри поредица от нарушения при извършената от комисията на ММС проверка, за което уведоми в нарочно писмо администрацията на АФБ (виж ТУК).


При тази ситуация, санкцията на министър Кузманов фактически рефлектира не толкова върху самата АФБ, колкото постави в невиждано до момента положение всички клубове и състезатели да са в неведение около предстоящия сезон, който заради ограничителната мярка, ще стартира в първия уикенд на юни – безпрецедентен случай в цялата история на този спорт у нас.

Днешното дело бе насрочено месец, преди в Стара Загора тази събота да се съберат 25 клуба (други 7 представлявани от упълномощено лице – бел. ред), за да се опита гидията и да намери пътища за помирение на противостоящите страни, но също и да си отговори на въпроса, дали през 2022 г. ще има автомобилен сезон изобщо.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев