• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Само един от победителите от Бургас 2019 г. пропуска старта

Четвъртък, 06 Май 2021 | София, RallyXpress
Само един от победителите от Бургас 2019 г. пропуска старта

Gentlemens 000
:: 8 май 2021 г. (СЪБОТА)
10:00 - 10:30 ч.:  Паркиране и настаняване на състезателните автомобили в сервизната зона; 10:30 - 12:30 ч.: Административен и технически преглед в сервизната зона; 12:30 - 12:55 ч.: Първо заседание на спортните комисари; 13:00 ч.: Тренировки за място на стартовата решетка (квалификации).

:: 9 май 2021 г. (НЕДЕЛЯ)
10:00 - 10:25 ч: Официално откриване на състезание пред VIP зоната; 10:30 ч.: Старт на състезанието; 14:30 ч.: Церемония по награждаване.

СЕДЕМДЕСЕТ и два часа преди да бъде открит официално с бургаската надпревара в шампионата на затворен маршрут и писта сезон 2021, двамата съорганизатори на надпреварата – Вромос и Грийн Фокс Моторспорт са приключили с работата по трасето край езерото.

„Като за последно от дезинфекционната станция в града третираха зелените площи срещу кърлежи с биоцид 10ЕВ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт спортният директор на надпреварата Радко Петров. – Времето ще е слънчево, топло, ще има много публика и – със сигурност деца – така че направихме необходимото и от това да бъдат предпазени зрителите.“

Над 300 тежки „камионски“ гуми вчера бяха разставени в правите участъци на трасето и вече остава само да се чака началото.

Очевидно е, че за бургазлии най-важни са два показателя – бройката от 56 участника, както и това, че във всяка от четирите групи на линия са шампионът и неговите подгласници.

Също така справката от последния старт на трасето през 2019 г. показва, че това се отнася и за победителите в сериите Лада, Спорт, Туринг и Макси, като трима от четиримата първенци – Искрен Веселинов (Спорт, Хонда Сивик), Иван Влъчков (Туринг, Хонда Сивик) и Константин Маршавелов (Макси, Мицубиши Лансър Ево 10) ще са на старта на квалификациите.

2021 BUR Gumo Fezin

снимки: организатори на писта бургас
ПОСЛЕДНИТЕ „ЩРИХИ“ ЗА СИГУРНОСТТА… Повече от триста гуми бяха поставени на правите участъци от бургаското трасе, а дезинфекционната станция в Бургас третира тревните площи с химикали, за да бъде гарантирано, че няма да има нападнати от кърлежи зрители през уикенда.

Единственият отсъстващ от карето на победителите е новият пилот на формираният от панагюреца Лъчезар Воденичаров през 2020 г. Ел-Ви Ауто Рейсинг, русенецът Огнян Патенов (Лада 2101).

„Оги просто не е готов с колата, така че на старта екипът бъде – надявам се, с два автомобила – Пламен Камбуров и Александър Димитров, ако той успее да завърши [техническата] подготовка.“

На графиката долу може да си припомните времената на първите трима пилоти в квалификациите и от състезанието в Бургас през 2019 г.

Само един от победителите от Бургас 2019 г. пропуска старта

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев