• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Промените за догодина: и още повече километри

Петък, 26 Ноември 2021 | София, RallyXpress
 Промените за догодина: и още повече километри

ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЩЕ
ЧАКАТ ОДОБРЕНИЕТО
НА СПОРТНАТА ВЛАСТ

Documents 002
МАКАР И НЕ особено охотно, но максимално точно, Председателят на комисията в АФБ за този шампионат Вальо Бонев, потвърди информацията, до която RallyXpress успя да се добере след края на срещата. „Да, информацията, която имате е вярна“, заяви Бонев. Той обаче уточнява, че окончателният вариант на спец. правилника и предложенията от днес ще бъде внесена в управата на федерацията, която трябва да ги утвърди за следващото първенство.

ОБРАТНО НА ОЧАКВАНОТО, че обявената от федерацията за днес на пистата Дракон предсезонна среща, за да се обсъжда Специалния правилник в шампионата на затворен маршрут и писта ще бъде добре посетена от организатори, тимови мениджъри и пилоти, в митичното кафе на комплекса край Калояново са се събрали едва двадесетина заинтересовани.

Това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт човек, който е бил на събирането, но пожелал името му да остане неназовано. „Продължи [срещата] около час и половина“, уточни „съгледвачът“ на RallyXpress.

Онова, което още научи сайтът с новините в автомобилния спорт в България е, че макар и да са присъствали по-малко от очакваните заинтересувани в промените е, че като цяло митинга е бил ползотворен.

Както също и това, че всички в кафе Дракон са били на общо мнение, че дължината на състезателните километри в скоростното първенство задължително трябва да бъдат увеличени от сезон 2022.

Добре позната е пилотската теза, а и това се вижда почти във всяко състезание през последните две-три години, че със сегашната дистанция, участниците „…дори не могат да се изпотят и един път…“

Така предложението за дължините на надпреварата е било за 33 до 35 км.

Отделно, по силата на Бюлетин №2, публикуван по-рано през годината на портала на АФБ, от следващият състезателен сезон в Серия Макси допустимото минимално тегло ще бъде 1150 кг, турбините ще бъдат с рестриктор 45 мм, както и това, че в тази серия вече няма да съществуват двата отделни класа НС1 и НС2.

 Промените за догодина: и още повече километри

снимка за rallyxpress: неназован автор
МАЛКО ПРИСЪСВАЩИ… Дори и от бегъл поглед може да се разбере, че присъствалите на специалния митинг за първенството в скоростните състезания догодина са необичайно малко.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев