• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Над Своге Камбуров кара за втора планинска титла

Петък, 06 Август 2021 | София, RallyXpress
Над Своге Камбуров кара за втора планинска титла

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 New RallyControl
ЛИНКЪТ, на който можете да видите резултатите в трите съботни квалификации (той ще бъде активиран малко по-късно днес), трите състезателни манша в неделя и крайното подреждане на пилотите в планинско Своге, можете да намерите ТУК.

ЛИДЕРЪТ В общото класиране на планинския шампионат за 2021 г. и бивш шампион от първенството през 2019 г. Пламен Камбуров (на снимката) ще стартира в решителното за сезона състезание утре над Своге.

Възстановената едноименна надпревара в Искърското дефиле е пето състезание (реално трети старт в първенството), преди финалната надпревара в Кюстендил в края на месеца.

„Всеки старт оттук нататък, всяка точка е решаваща за титлата“, коментира за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Ел-Ви Ауто Рейсинг.

В момента Камбуров е начело в общото класиране с две победи от двата старта в Сливен и Горна Оряховица (60 т.), следван от пилота на Грийн Фокс Моторспорт Ивелин Йотков (БМВ Е30, НС2, 43 т.), който обаче няма да стартира в Своге.

За първи път след състезанието в Лясковец през миналия септември, пилотът на панагюрския клуб ще е на терена не с познатата чешка Фабия S2000, а ще заложи на познатия зелено-бял „кавалерист“, същият с който участва в русенското пистово състезание.

„Отстранихме проблемите със скъсания маркуч на турбото, сега ще използваме и по-къса скоростна кутия, като се има предвид конфигурацията на трасето“, допълва Камбуров.

Той е обяснява, че в началото на седмицата в екипа на Ел-Ви Ауто Рейсинг са приключили с промяната в настройките на автомобила.

„Трябваше да променим мапването, окачването, което да е компромисно заради характеристиката на трасето – нито твърдо, нито меко.“

Над Своге Камбуров кара за втора планинска титла

снимка: rallyxpress
ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЛЕД ЛЯСКОВЕЦ… Пилотът на Ел-Ви Ауто рейсинг Пламен Камбуров ще се пусне над Своге с ревизирания „кавалерист“, с който за последно се е катерил в планинска надпревара преди почти една година.


Малко, след като става известна конфигурацията на – нека да го наречем Своге 2.0, Камбуров, заедно с 15-годишната си щерка Николета се вдигнал и се разходил до новото трасе.

„Да, да, карал съм в Своге и преди, но това е доста различно като трасе – има бързи завои, има обратни завои, като цяло условията в това състезание са доста по-различни от онова, което е познато като „шоколадовото рали“.

Според камбуров, това, че пистата сега е по-широката, предоставя повече избор на пилотите за различни траектории по време на квалификациите и състезанието.

„Преди – да, много емоционално трасе, но ограничаваше възможностите да се избират и други начини на преминаване по него. За мен е по-интересното от двете, най-вече защото конфигурацията е микс от различни опции в състезанието.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев