• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Местят „Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

Четвъртък, 02 Септември 2021 | от Иво Ангелов, RallyXpress
Местят „Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

ДОАЙЕНЪТ НА РАЛИТО
САВКО ПАНАЙОТОВ Е
ПРИВИКАН ОТ „ЗАПАСА“

2016 STS Savko Pana 001
МАКАР ПРЕДИ година ветеранът на рали Стари столици Савко Панайотов (на снимката), че 2020 г. е последната му в активния рали спорт, сега най-дългогодишният директор на състезанието е призован от „запаса“. Така че – край на временната почивка – организацията на „Стоиците“ и АСК Шумен Аутоспорт имат нужда от старите си кадри. Което пък е гаранцията, че и 51-ото издание на надпреварата, ще бъде водената така компетентно и точно, както и през всичките предишни години.

МАЛКО НАД един месец преди старта на последния кръг от българския рали шампионат, Рали Стари столици, организацията тече на пълни обороти. Местните организатори от  АСК Шумен Аутоспорт провеждат вече няколко срещи и планират автомобилното състезание стъпка по стъпка и с голямо внимание.

„Столиците“ са планирани за втория уикенд на следващия месец – 9/10 октомври.

За финала на шампионата обаче тази година основната новина е, че  целият щаб на ралито, сервизният парк и зоната за церемониалния старт и награждаването на състезанието, ще бъде с нова локация.

Това ще е районът на Арена Шумен, както се планираше за непроведеното заради пандемията юбилейното издание на Стари столици през 2019 г., а не както това беше през 2020 г. и всички предходни години – в хотел Шумен и в близост до парк Кьошкове.

За разлика от Рали Стари столици 2020, тази година се планира и градски етап на трасе, обособено на пл. България (Руски паметник).

Местят „Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

графики: аск шумен аутоспорт
ОТ ДОКУМЕНТИТЕ НА СТАРИТЕ СТОЛИЦИ… Схемите на сервизния парк и планираният градско скоростен етап в 51-ото издание на шуменското рали.


За подготовката на 51-ото издание на рали Стари столици е ангажиран е целият екип на шуменския клуб, който работи за планирането на мероприятие.

„Отборът“, начело с Валери Балабанов-Барни се събира ежеседмично, като последната среща се проведе вчера в авто къща Данауто, за разпределение на задачите и даде заявка за безкомпромисна организация.

Както обикновено, община Шумен стои зад гърба на организаторите на Рали Стари столици.

Домакините, разбира се, планират също така и необходимите работи по трасетата на най-старото от състезанията, които са част от първенството по рали: изкъпване на трасетата, почистването на крайпътните храсти, както и всичко онова, което всяка година шуменци правят за своето състезание.

2021 STS Operativ IA 001

снимка: иво ангелов/rallyxpress
ОПЕРАТИВНО СЪБИРАНЕ… Заместник-директорът на финалното рали от шампионата за 2021 г. Валери Балабанов-Барни е събрал своя отбор, за да разпредели задачите, които трябва да бъдат свършени в следващите дни.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев