• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Кюстендилски пилот ще сюрпризира навигатора си

Сряда, 14 Април 2021 | Кюстендил, RallyXpress
Кюстендилски пилот ще сюрпризира навигатора си

ТРЯБВА ДА ЧАКАМ изненада в Пещера от своя пилот – каза да сайта с новините Пламен Танев, навигатор на кюстендилския състезател Емил Петров (на снимката). – Няма да е изненада в ездата, а в дизайна на нашето Пежо, за което Емчо не иска и дума да обели как точно ще изглежда.“ За двамата съботния старт над Пещера трябва да бъде вторият пълен сезон в спринтовия шампионат, след като те дебютираха в дебютният спринт в Ихтиман през 2019 г. „Решихме да сменим дрехата, ушита първоначално от Резината в Плевен“, уточнява Танев.

Разбира се като всеки сериозен участник в това първенство, екипажът първо прави дълго търкане на гуми – по задължение – винаги на Дракона, а малко по-късно, на трасе от най-стария вариант на рали България край Самоков – и 40 км. за проверка на свършеното в гаража през зимата.

„Сега колата е напълно оборудвана по последните изисквания за този сезон, имаме дори и пожарната система – обобщава края на зимния период Емо Петров. – Както се казва – готови сме, чакаме само старта…“

Кюстендилски пилот ще сюрпризира навигатора си

снимка: личен архив на пламен танев
СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ… Един цял ден са въртели по трасето на Дракон-а екипажът Емил Петров и Пламен Танев, за да си припомнят съвместната работа, след като не са били заедно в кокпита в продължение на година.


Но както и пред навигатора си, така и пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, пилотът е крайно неотстъпчив и за новата ливрея казва единствено:

„Ще е в класически цвят, а колкото до „шарките“ – нека в Пещера на старта да изненадам Пламен!“

В дебютния си шампионат преди 2 сезона екипажът на АРА Моторспорт завърши 6-и в класацията на RC5, а година по-късно и само със старта си в Дряново (3-о място на стълбичката), двамата в края на годината са първия до подиума екипаж в класирането.

2020 DRY Prize R5 PS 004

снимка: петко станчев/rallyxpress
БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е ОПИТ… След 4 състезания в сезон и половина, ясно личи, че при първия си подиум на Емо Петров (крайният вдясно) му липсва каквато и да е ловкост с бутилката шампанско, получена от директора на ралиспринт Дряново Диян Иванов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев