• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Камбуров печели първия тур, спорът ще бъде с Малкия цар

Събота, 24 Април 2021 | Благоевград, RallyXpress
Камбуров печели първия тур, спорът ще бъде с Малкия цар

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

Rally Control
РАЗВОЯ на планинското изкачване между Еленино и Делвино в Благоевград може да следите ТУК

Тренировките и състезанието ще
може да гледате в Ю-Туб - ТУК

СЛЕД КРАТКО прекъсване на първия квалификационен манш днес по обед, пилотът на Ев-Ви Ауто Рейсинг Пламен Камбуров (на снимката) записа първата си победа на това трасе, на което с наетият от чешкия РексТим Шкода Фабия RS записа време от 2:04.525 мин.

Второто време на трасето даде мултишампионът на България ва планинските и пистовите състезания Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9), изостанал на 2.363 сек от Камбуров.

Завърналият се в шампионата, след пауза от 23 месеца пилот на „зелените лисици“ Ивелин Йотков (БМВ Е30, НС2) е трети, на 5.997 сек от двамата състезатели пред него, които са от категорията НС1.

„Да, доволен съм от Шкода-та – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шампионът за 2019 г. в категория 3 Пламен Камбуров, който тази година твърдо е решен да си върне титлата, която до края на годината ще остане притежание на Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5).

„Вчера направих около 10-15 тестови километра, преди с чехите да пристигнем в Благоевград и съм доволен от колата.“

20210423 BLG Kamburov Test

снимка за rallyxpress: ел-ви ауто рейсинг
В ОЧАКВАНЕ НА ПИЛОТА… Чешкият тим е подготвил колата, за да може в петък Пламен Камбуров да направи опознавателни километри, преди да стартира днес в Благоевград.

Както каза пред RallyXpress, Камбуров има намерение да кара „ер-еса“ в планинските състезания през цялата година, като в същото време познатия „девети кавалерист“ пилотът ще използва за пистовите състезания и като резервен автомобил за планинските.

Откриващата квалификация днес бе прекратена, след като друг пилот – местният ас Ридарски (Хонда Сивик, НС3) направи първо един, а след потеглянето си от него – втори последователен пирует на трасето.Камбуров печели първия тур, спорът ще бъде с Малкия цар

снимка: rallyxpress
ДВОЙНА ВЪРТЕЛЕЖКА… След като на два пъти се въртя на трасето между Еленино и Делвино, от първата квалификация Венци Ридарски записа „нула“ и остана последен в списъка на сесията.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев