• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

Сряда, 25 Август 2021 | Дупница, RallyXpress
Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 New RallyControl
ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово 2021, можете да намерите ТУК.

СПИСЪКЪТ НА бащи и синове в българския автомобилен спорт, който е твърде внушителен и гони близо две дузини, през този уикенд ще се попълни и с дупнишката фамилия Сиврийски.

След като бащата Владимир окачи каската на пирона преди три години, сега на ход е 19-годишният му син Даниел (на снимката), който не само ще дебютира в планинско Осогово 2021, но и ще направи първо състезание.

Дали това е начало на кариера в спорта за младия автомобилен инструктор?

„Не зная, нека да видим къде и как ще духат ветровете“, казва тийнейджърът, който ще се появи на пл. Велбъжд с познатия шампионски Рено Логан на Сиврийски-баща, автомобил донесъл класната титла в RC5 за дупнишкия състезател.

Иначе по думите на Дани, той е карал „…всичко, що може да се кара“, а с Логан-а е изгорил между 50 и 100 литра бензин.

„На летището на Сапарева баня, разбира се“, уточнява младежът, обзаведен за своя прощапалник с нова каска и нов екип, подарени от бащата.

Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

снимки за rallyxpress: личен архив на дани сиврийски и вики спиров/apix
…ВСИЧКО, КОЕТО СЕ КАРА И КОЛАТА НА БАЩАТА… Даниел Сиврийски е яхна кросов мотор, а тази събота и неделя официално ще седне на пилотското място във вечната като самия спорт Рено Логан.


Влади Сиврийски имаше не особено дълга, но достатъчно колоритна кариера в ралитата и спринтовия им вариант, като най-високо пилотът стигна през 2015 г. в опороченото и последно рали Средна гора, след чийто мрачен финал той се разписа като шампион в най-малкия клас на хомологираните автомобили.

Да подсетим, че Влади Сиврийски е притежател на един неофициален рекорд от същата година, когато като пилот в рамките на 14 състезателни дни, той последователно използва… седем различни навигатора и завърши сезона със силната подкрепа на Румен Манолов-Вуйчето като партньор.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев