• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Всички шампиони без Ангелов ще са на линията край Еленино

Сряда, 21 Април 2021 | Благоевград, RallyXpress
Всички шампиони без Ангелов ще са на линията край Еленино

ТОЧНО ПРЕДИ 20 дни, по време на презентацията на екипа на Мегапорт Рейсинг Тим на пистата Дракон се разбра, че Мирослав Ангелов няма да защитава титлата в генералното класиране от планинския шампионат от 2020 г. и короната на „планинарите“ е вакантна. Така че от разпространеният днес от домакините списък със заявките за 16-ото планинско изкачване в Благоевград се вижда, че Ангелов ще бъде единственият отсъстващ от старта край Еленино, а вицето в генералното класиране – Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик) и всички останали шампиони от класовете ще са на линия.

„Малко сме изненадани, че списъкът е толкова дълъг – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Диана Стоянова, вечният домакин, а сега и спортен комисар на планинския старт. – До неделята заявките бяха много малко.“

Разбира се, причината за това бе незавършеното състезание в Пещера, от финала на което до голяма степен се определяше и това кой ще се пише и за надпреварата този уикенд.

Всички шампиони без Ангелов ще са на линията край Еленино

колаж: rallyxpress


Справката със стартовия списък от Пещера и заявките от Благоевград показват, че за петима пилоти това ще е втория състезателен уикенд в рамките на 9 дни (по реда в заявките): Георги Георгиев (Грийн Фокс Моторспорт, Субару Импреза), сменилият Сивик-а с Ауди S1Димитър Кондев (Грийн Фокс Мотоспрот), връщащият се към планинските след успешния дебют в спринта Георги Кузев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик Тайп R), Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2) и Виктор Туджаров (Жико М-Спорт, Ситроен Саксо).

2019 GOZ Ivelon Yotko SD 00

снимка: rallyxpress
ЕДНА ГОДИНА, ЕДИН МЕСЕЦ, ЕДИН ДЕН… Толкова дълго продължи престоят на Ивелин Йотков, докато пилотът подготви автомобила си за състезанието тази събота и неделя.

Специално трябва да се отбележи, че след 23 месеца „на техническата скамейка“, в списъкът за Благоевград се върнал бърз и атрактивен пилот – Ивелин Йотков (Грийн Фокс МС), който е с познатото, но вече подобрено БМВ Е30 за НС2.

„Да, точно така – след Гоце Делчев 2019 г. не съм карал и причината бе, че колата не е готова за терена“, каза за RallyXpress Йотков.

Двойно е завръщането и на Георги Георгиев-Геша, който също направи дълга пауза в недългата си кариера и за първи път се пусна в спринта на Пещера миналия уикенд.

2021 PES Gesha Gesha SITE

снимка за rallyxpress: официален сайт на спринта в пещера
ДВА УИКЕДНА И ДВЕ ЗАВРЪЩАНИЯ… В Пещера Георги Георгиев, в партньорство с Васко Георгиев върнаха на терена едно от половината дузина Субару-та у нас, за да направят ретур в спринтовите дисциплини. Сега Геша прави същото и с планинските, в които и сам не помни откога точно не е стартирал.

Може напълно обосновано да се предполага, че с поредното участие на „ротата Зелени лисици“ (9 автомобила!!), краят на планинското в Благоевград ще бъде с отборна победа за легионерите на Димитър Кондев, чийто отбор все повече започва да наподобява автомобилният мастодонт от 80-те години на ХХ в. АСК Автотранспорт, печелещ всичко и навсякъде в шампионатите на България.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев