• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Вицето Денис докарва колата до техниката на конкурентите

Понеделник, 12 Април 2021 | Панагюрище, RallyXpress
Вицето Денис докарва колата до техниката на конкурентите

НАПРАВЕНИЯТ след обед край Панагюрски колони кратък тест (две трасета от по 3 км, пет сесии) бяха точката в подготовката на „ер-двойката“ (на снимката) на вицешампиона в спринтовата дисциплина Денис Станчовски и неговия навигатор Явор Брънков за новия сезон. За младият панагюрец годината в спринтовия и рали шампионата започва тази събота с описването на четирите скоростни етапа от първия спринт в Пещера. „Не, в никакъв случай това не беше тест в познатия вариант“, обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Денис.

След повече от половин година без езда и след промените, направени в неговото Пежо 208 R2, това е било първото излизане на терена.

Но и то, както и специалното пристигане на Явор Брънков в Панагюрище е било единствено .- по думите на Денис Станчовски – „малко да се размърдаме“ след зимната пауза.

Ако не се броят обичайните работи по ревизията на колата преди състезание, значителната промяна в „ер-двойката“ е новият, по-къс диференциал, който заменя старата машинария.

Вицето Денис докарва колата до техниката на конкурентите

снимка за rallyxpress: георги динов
ПЪРВА ПРОБА И ПРОВЕРКА ЗА ПОВЕДЕНИЕ… Целта на екипажа Станчовски/Брънков във вчерашните кратки километри край Панагюрски колони е била да бързичко да си върнат старото усещане за обща работа, а и да видят колко биха си върнали от загубените стотни в обратните и вързаните завои с новия диференциал.


„За това и, без да търся за това каране трасе, което да наподобява на етапите в спринта [Пещера], се спряхме на Колоните [Панагюрски], побирайки път с много вързани и спънати завои“, внася яснота Станчовски.

Онова, което през миналата година здраво мъчеше пилота бе, че единствен той от всички общо 10 машини в клас RC4 (6 в спринта и 4 в ралитата – 4 Пежо, 4 Ситроен и 1 Рено и Форд - бел. ред.), единствено Пежо-то на младежа е с дълъг диференциал.

„Така че исках да видя поведението на колата в вързаните и обратни завои, в които губех [време] и сега ще правя сравненията с новия вариант на Пежо 208 Рали 4 на Дани Попов“, говори за плановете си вицешампиона за 20-20 в спринта.

За всеки от по-бавните завои с дългия диференциал Станчовски е губил хилядни, които трупайки се с всеки спънат завой, в края на състезанието са се превръщали в пасив от секунди.

„Така че след малко време за адаптация с Явор, повече търсих да видя поведението в поредица от такива завои, а не какво би било върху асфалт, който е хлъзгав като този на Пещера.“

:: Административната промяна,
която е направена за този сезон
за екипажа Станчовски/Брънков
е, че те се връщат под старото
знаме на клуба на Петър Гьошев
Престиж Рали Тим, където в МСА
пилотът започна своята кариера
.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев