• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

Сряда, 03 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

ФИНАЛЪТ ЗА ГОДИНАТА:
РЕЗУЛТАТИ И ДЕТАЙЛИ

Rally Control
РЕЗУЛТАТИТЕ на живо от финалното състезание в шампионата по ралиспринт можете да следите ТУК

ВСИЧКИТЕ детайли около новия ралиспринт могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието - ТУК, както и на портала на АФБ – ТУК.

ЗА ЕКИПАЖА на софийския Астра Рейсинг Тим Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) първото състезание в Пампорово и последен рали-спринт от сезон 2021 ще бъде особено състезание.

От една страна, както и за всички екипажи в колоната, с напълно непознатите си трасета и условия за финала, новопредставеният родопски кръг ще бъде истинско предизвикателство.

От друга, от онова, което двамата ще направят в рали-спринта до голяма степен зависи дали Катето и Жоро ше вземат първа титла и в класа, и в спринтовия вариант на ралитата.

В момента двамата са на втората позиция в RC4 (45 т.), но след като е ясно, че лидерът в подреждането – Антон Титов (Мегапорт) в курорта ще се появи с новата си „чешка пушка“, това прави от Стратиева/Аврамов реалните претенденти за титлата в неделя след обед.

Отделно от това, класирането им в Пампорово трябва да определи и дали в края на годината тандемът на Астра Рейсинг ще съумеят да опазят и бронзовото място в общото подреждане (36 т.), за което пък претенциите са Борис Григоров/Виктор Миленков (БМВ-България, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2), изоставащи само на някакви си 4 т.

Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

снимки за rallyxpress: драгомир петров/apix
ТРИ „ПИСТИ“ ЗА АСТРА В ПАМПОРОВО… Битка за първото място в класа, защита на бронзовата позиция в спринтовия шампионат, но и подготовка за Канарските острови – това предстои на екипажа Стратиева/Аврамов тази събота и неделя в зимния курорт.


В подреждането на най-масовия и най-конкурентен клас и в двата варианта на ралитата, третото място е за действащите шампиони Денис Станчовски/Явор Брънков (Престиж, Пежо 208 R2, 30 т.), а това само по себе си вече е интрига в първенството на спринта.

„Винаги е добре, когато нещо ново [като Пампорово] в шампионата и особено това, че състезанието се прави в курорт, което и за спонсорите е идеално“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт първата европейска дама в ралитата.

„…нещо по-хубаво и интересно от Ихтиман или Дряново, защото трябва да се търси трупането на опит. И да има повече нови неща – нови отсечки, етапи през нощта…“, допълва Стратиева.

Стратиева е категорична, че екипът е напълно готов и в топ-кондиция, както всъщност и Пежо-то.

Всъщност ралиспринт Пампорово за Астра Рейсинг Тим ще е колкото битка за титлата, толкова и тест за предстоящия финал за двамата българи в еврошампионата, който за тях трябва да приключи с финала на Рали Канарски острови (18/20 ноември).

Не е тайна, че екипът на Астра Рейсинг никога не прави тестове преди състезанията у нас, а като част от подготовката за стартовете Катето участва в определени състезания.

През изтичащият сезон така беше с планинските Българка и Своге, в които състезателката участва повече заради експерименти и настройки в условията на конкуренция, отколкото като част от шампионатната надпревара.

Така се очертава и втората „писта“, по която в екипа ще се работи през този уикенд в Пампорово.   

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев