• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Ангелов/Гаджев четвърти на финала в ралито на Ескишехир

Неделя, 25 Април 2021 | София, RallyXpress
Ангелов/Гаджев четвърти на финала в ралито на Ескишехир

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 Esok TUR Rally
РЕЗУЛТАТИТЕ от състезанието в Ескишехир, можете да следите ТУК.

:: Цялата информация за състезанието може да бъде намерена на официалния сайт ТУК.

ДВОЙНИТЕ ШАМПИОНИ на България в рали дисциплините за 2020 г. – Мирослав Ангелов и неговия навигатор Георги Гаджев (на снимката) завършиха на 4-о място в генералното класиране първото си участие в трофея на ФИА за балканската зона (виж резултатите по-долу и карето вдясно). С това екипажът на Мегапорт Рейсинг откри сметката си с активи от трофея, за който екипът се готви от доста време.

„Няма как да не съм доволен, защото Пепи и екипът му направиха перфектни настройки, а след вчерашния ден и „разходката“ днес карах за забавление, без никакви рискове заради класирането“, каза след финала и преди церемонията по награждаването Ангелов.

Той отбелязва, че повечето от пилотите („…Чукурова, нали, с два слика в багажника…“) са карали с кръстосани сухи-мокри гуми, нещо, за което на Ангелов му липсва като опит и „…ще трябва да правим и такива тестове…“

Вторият ден на Есок Рали напълно потвърди метеорологичните прогнози и в първата половина на втория тур заваля, както и изцяло потвърди правилността на рискованата вчера промяна, направена в настройките на колата за днешните валежи.

Ангелов/Гаджев четвърти на финала в ралито на Ескишехир

снимка за rallyxpress: иван азманов/мса
СПОКОЙНИ ЗА ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ЕСОК… „Мегапортите“ са в кокпита на Фабия-та и се готвят да напуснат бокса си за втората половина на втория ден от ралито на Ескишехир.


„Не, не беше силно, - каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шефа на Мотоспрот Академия-Твърдица. – Беше лесно да се направят промените, но беше трудно да се вземе решението…“

Рискът обаче се оказва напълно оправдан, след като цялата останала конкуренция от местни пилоти се оказва с бегачки, които са по-неподготвени за дъжда заради малкото време в днешния 15-минутен сервиз преди потеглянето от Ескишехир.

2021 TUR Results

ФАКСИМИЛЕ от крайните резултати на ралито в Ескишехир.

„Оказаха ме се най-добре подготвения [автомобил], защото беше влажно, ръмеше и много хлъзгаво, защото през нощта беше валяло…“, допълва Гьошев.

Във втория ден Ангелов/Гаджев – това се вижда от резултатите – правят много по-силна езда, като в 3 от 6-те теста са трети, а в останалите – 4-и на финала. При това, екипажът непрекъснато свива от стартирания от вчера пасив от 44.2 сек.

И ако вчерашната загуба на време с излизането от трасето в 3-ия тест, от което „бране на гъби“ шампионите се измъкват минават метър, можеше да се извади от днешната разлика, то двамата щяха да са записали най-високото си класиране в много трудно състезание извън страната.

„Определено имах темпото да бъда в тройката – признава Ангелов, но с не много голяма охота, в телефонния си разговор със сайта.

2021 TUR Miro 1st DAY

снимка за rallyxpress: румяна михайлова
ПЕДАНТИЧНА ПРОВЕРКА… Механиците от МСА правят тотална проверка на цялята „ер-петица“, за да открият, че след екскурзията край трасето на втория Бербероглу, по Фабия-та няма сериозни поражения.

И пропуска да спомене, че на 13-километровата Мантотерм… също прави пирует и то точно в обратните завои, които са пред него и които по тъмно Гьошев е проверил като „гравъл пилот“ колко са хлъзгави дъжда белите камъни, които доминират в запечатката.

Толкова, ако трябва да опишем втория ден и пропуснатото в него. Защото с изгубените – по думите на Гошев 15-18 сек., Ангелов и Гаджев можеше да инкасират от старта в ЕRT точките от две втори места (за класиране във втория ден и за генералното – бел. ред.).

Срещу пропуските на „мегапортите“ обаче са редицата от плюсове, които така неизбежно влизат в анализа, който екипът предстои да направи:

» много силната местна конкуренция (цяла кавалкада от силни машини и пилоти, за които опитът от домашния старт е извън съмнение), с каквато двамата българи не са се сблъскали;
» крайно нетипичната настилка и алогичните (сходно със завоите у нас) виражи;
» краткото време за рекогносцировка и правенето на записки;
» безценният опит и добре планираният риск с пренастройването на колата за втория ден;
» пресметнатият добре експеримент от Пещера, в който екипът ползва лошото време, за да се подготви за дъждовен вариант на Ескишехир…

:: ТРУДЕН ТУРСКИ ДЕБЮТ НА ЕКИПАЖА СТРАТИЕВА/АВРАМОВ

АНАДОЛСКАТА експедиция за екипажа на Астра Рейсинг, съдейки по резултатите в сайта на Есок Рали, може без колебания, да бъде категоризирана като труден дебют. Ясно е, че това се оказа труден терен, на който най-бързата европейска дама не само няма опит, но и до такава степен нетипичен за онова, което тя добре знае и още повече може, че състезателката трудно можа да се адаптира при променливите условия в състезанието. Да добавим към това, че ако Ангелов/Гаджев имаха много силна конкуренция, то Стратиева/Аврамов се оказаха буквално погълнати от локални асове.

202 TUR Stratieva 001

снимка: на заем от местният ексишехир хабер
НА СТАРТА… Българският тандем Екатерина Стратиева/Георги Аврамов са уловени в кадъра, преди да потеглят в поредния тест от Есок Рали.

» В крайното класиране двамата са 16-и от 59 финиширали и 15-и в категорията на ERT.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев