• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Планинско

Кой ще финишира първи на километър 14 000 от ралито

Събота, 15 Май 2021 | Варна, RallyXpress
Кой ще финишира първи на километър 14 000 от ралито

ЗА 51 ГОДИНИ ИСТОРИЯ, най-емблематичното от българските ралита има записани точно 13 910.67 състезателни километри във всички досегашни 1033 скоростни тестове от първото издание през 1970 г. насам, разположени край Варна, Шумен, Сливен, по-късно в Рила и след 2015 г. – отново около Варна и Шумен.

Което означава, че днес, на финала на шуменската Новосел 2 (12.45 км) ще стане известен и пилотът, който първи е пресякъл кръглите 14 000 състезателни километра.

Според пресмятанията, направени от RallyXpress, това трябва да стане на 3.45 км от старта на това не по-малко емблематично трасе от България и шуменското рали Стари...

Двама от шампионите почват с победи на писта край езерото

Неделя, 09 Май 2021 | Бургас, RallyXpress
Двама от шампионите почват с победи на писта край езерото

ШАМПИОНИТЕ В две от четирите серии на първенството на затворен маршрут и писта за 2020 г. – Иван Лишев (Стара Загора, Лада 2105) и Йордан Методиев (Дианел, Хонда Сивик) завършиха като победители в първото от скоростните състезания за новия сезон.

Лишев спечели третата си поредна победа от миналата година насам, записвайки след 14 обиколки време от 20:00.32, мин, оставайки зад себе си Дончо Дончев (Грийн Фокс Моторспорт, ВАЗ 2105) – 20:23.27 и съотборника си Евгени Семерджиев (ВАЗ 2105) – 20:38.70 мин.

Русенецът Йордан Методиев финишира след 18:58.4 мин, следван на малко повече от 5 сек от Александър Антов (Грийн Фокс...

Само един от победителите от Бургас 2019 г. пропуска старта

Четвъртък, 06 Май 2021 | София, RallyXpress
Само един от победителите от Бургас 2019 г. пропуска старта

СЕДЕМДЕСЕТ и два часа преди да бъде открит официално с бургаската надпревара в шампионата на затворен маршрут и писта сезон 2021, двамата съорганизатори на надпреварата – Вромос и Грийн Фокс Моторспорт са приключили с работата по трасето край езерото.

„Като за последно от дезинфекционната станция в града третираха зелените площи срещу кърлежи с биоцид 10ЕВ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт спортният директор на надпреварата Радко Петров. – Времето ще е слънчево, топло, ще има много публика и – със сигурност деца – така че направихме необходимото и от това да бъдат...

В Бургас Пъчката ще търси да вземе победа и край морето

Вторник, 04 Май 2021 | София, RallyXpress
В Бургас Пъчката ще търси да вземе победа и край морето

ЕДИН ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ „саксофонисти“ – Александър Димитров-Пъчката (на снимката) този уикенд ще се пробва да вземе и третата си победа, стартирайки този уикенд в шампионата на затворен маршрут и писта за новия сезон.

Бургаското състезание бележи началото на третия сезон, след като пилотът на Грийн Фокс Моторспорт смени Ситроен-а за модната през последните няколко години Хонда Сивик.

„А, вече дори съм недалечен от Бургас – готов за старта – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пъчката. – Направихме всички реглажи в HPP Гараж при Борислав Попов и съм нетърпелив за първия...

Ангелов/Гаджев четвърти на финала в ралито на Ескишехир

Неделя, 25 Април 2021 | София, RallyXpress
Ангелов/Гаджев четвърти на финала в ралито на Ескишехир

ДВОЙНИТЕ ШАМПИОНИ на България в рали дисциплините за 2020 г. – Мирослав Ангелов и неговия навигатор Георги Гаджев (на снимката) завършиха на 4-о място в генералното класиране първото си участие в трофея на ФИА за балканската зона (виж резултатите по-долу и карето вдясно). С това екипажът на Мегапорт Рейсинг откри сметката си с активи от трофея, за който екипът се готви от доста време.

„Няма как да не съм доволен, защото Пепи и екипът му направиха перфектни настройки, а след вчерашния ден и „разходката“ днес карах за забавление, без никакви рискове заради класирането“, каза след финала и преди...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев