• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Планинско

Промените за догодина: и още повече километри

Петък, 26 Ноември 2021 | София, RallyXpress
 Промените за догодина: и още повече километри

ОБРАТНО НА ОЧАКВАНОТО, че обявената от федерацията за днес на пистата Дракон предсезонна среща, за да се обсъжда Специалния правилник в шампионата на затворен маршрут и писта ще бъде добре посетена от организатори, тимови мениджъри и пилоти, в митичното кафе на комплекса край Калояново са се събрали едва двадесетина заинтересовани.

Това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт човек, който е бил на събирането, но пожелал името му да остане неназовано. „Продължи [срещата] около час и половина“, уточни „съгледвачът“ на RallyXpress.

Онова, което още научи сайтът с новините в...

Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя

Сряда, 03 Ноември 2021 | Пловдив, RallyXpress
Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя

ПЪРВИЯТ ОФИЦИАЛЕН шампион на страната в спринтовия вариант на ралитата – Коце Щерев-Шпльоки и неговият кум и по съвместителство – ко-пилот Николай Арабаджиев (на снимката) ще се върнат в шампионата тази неделя, след като късно снощи, с усилията на втория в екипа, двамата пловдивчани успяха да скърпят бюджет за спринта в Пампорово.

Щерев стана първият пилот, след като със съпругата си Ани Папазова спечелиха пълното (също първото – бел. ред.) спринтово първенство през 2016 г.

„До снощи вечерта не бяхме сигурни, а след като разбрахме, че от ИНСА Ойл ще имам бюджет за състезанието, днес побързахме с...

Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

Сряда, 03 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Астра РТ: Старт за титла и тест за финала на ERC

ЗА ЕКИПАЖА на софийския Астра Рейсинг Тим Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) първото състезание в Пампорово и последен рали-спринт от сезон 2021 ще бъде особено състезание.

От една страна, както и за всички екипажи в колоната, с напълно непознатите си трасета и условия за финала, новопредставеният родопски кръг ще бъде истинско предизвикателство.

От друга, от онова, което двамата ще направят в рали-спринта до голяма степен зависи дали Катето и Жоро ше вземат първа титла и в класа, и в спринтовия вариант на ралитата.

В момента двамата са на втората позиция в RC4 (45 т.), но след като е...

40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

Сряда, 06 Октомври 2021 | София, RallyXpress
40 м. опазват коефициент за финала в шампионата

ТОЧНО 40 МЕТРА, които остават над предвидената по регламента на националната федерация дистанция от над 100 километра в състезание, за да бъдат умножавани по допълнителен коефициент спечелените точки, реално опазиха предварително определеният бонус от 1.2 за рали Стари столици. С отпадането на градския етап в центъра на града (СЕ5, Площад България, 1.36 км, последен етап от съботния ден), предварително обявената дистанция от 101.40 слезе на 100.04 км.

От петте състезания в календара на АФБ (ако не броим Твърдица, коеф. 1 – бел. ред.), единствено шуменското състезание е с най-малката степен на умножение....

Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

Неделя, 03 Октомври 2021 | Хасково, RallyXpress
Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

КАКТО НЕОФИЦИАЛНО научи от свои достоверни източници сайтът с новините в българския автомобилен спорт, неяснотата около отложената за неопределено време софийска писта е отпаднала. Окончателното е: две години след възраждането на столичното състезание, в поредицата ѝ ще има поредната празна страница. Официалната причина за това се очаква да бъде обявена от АФБ. Но същото и планираният отказ за организиране на хасковското състезание се отменя и кръга от кв. Орфей в града ще се премести край Калояново.

След като през 2019 г. пловдивския комплекс прие преместеното състезание, сега гонката за...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев