• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Планинско

Росен Бозов започва да се готви за... сезон 2022

Петък, 17 Септември 2021 | София, RallyXpress
Росен Бозов започва да се готви за... сезон 2022

С АВАНТАЖ ПОНЕ от половин година, за пилота на Шумен Аутоспорт Росен Бозов (на снимката) започва амбициозно планираната подготовката за следващия сезон от предстоящият национален шампионат по рали.

При това подготовка за началото на 2022 с нов автомобил, дългосрочно разчетена, с военна прецизност и педантичността на новия ментор на шуменския състезател, който от рали Стари столици ще е Петър Гьошев.

В домашното за Бозов рали, пилотът ще се появи зад волана на Пежо 208 R2, което трябва да попълни карето „пушки“ в екипа на Моторспорт Академия-Твърдица.

Неговата, засега девствено бяла...

Местят „Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

Четвъртък, 02 Септември 2021 | от Иво Ангелов, RallyXpress
Местят „Столиците“ от Кьошковете на Арена-та

МАЛКО НАД един месец преди старта на последния кръг от българския рали шампионат, Рали Стари столици, организацията тече на пълни обороти. Местните организатори от  АСК Шумен Аутоспорт провеждат вече няколко срещи и планират автомобилното състезание стъпка по стъпка и с голямо внимание.

„Столиците“ са планирани за втория уикенд на следващия месец – 9/10 октомври.

За финала на шампионата обаче тази година основната новина е, че  целият щаб на ралито, сервизният парк и зоната за церемониалния старт и награждаването на състезанието, ще бъде с нова локация.

Това ще е районът на Арена Шумен,...

Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

Сряда, 25 Август 2021 | Дупница, RallyXpress
Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

СПИСЪКЪТ НА бащи и синове в българския автомобилен спорт, който е твърде внушителен и гони близо две дузини, през този уикенд ще се попълни и с дупнишката фамилия Сиврийски.

След като бащата Владимир окачи каската на пирона преди три години, сега на ход е 19-годишният му син Даниел (на снимката), който не само ще дебютира в планинско Осогово 2021, но и ще направи първо състезание.

Дали това е начало на кариера в спорта за младия автомобилен инструктор?

„Не зная, нека да видим къде и как ще духат ветровете“, казва тийнейджърът, който ще се появи на пл. Велбъжд с познатия шампионски Рено Логан на...

Над Своге Камбуров кара за втора планинска титла

Петък, 06 Август 2021 | София, RallyXpress
Над Своге Камбуров кара за втора планинска титла

ЛИДЕРЪТ В общото класиране на планинския шампионат за 2021 г. и бивш шампион от първенството през 2019 г. Пламен Камбуров (на снимката) ще стартира в решителното за сезона състезание утре над Своге.

Възстановената едноименна надпревара в Искърското дефиле е пето състезание (реално трети старт в първенството), преди финалната надпревара в Кюстендил в края на месеца.

„Всеки старт оттук нататък, всяка точка е решаваща за титлата“, коментира за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Ел-Ви Ауто Рейсинг.

В момента Камбуров е начело в общото класиране с две победи от двата старта в...

Няма да има спринт Вида, няма да има и крос Вида!

Четвъртък, 22 Юли 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Няма да има спринт Вида, няма да има и крос Вида!

ПОВЕЧЕ ОТ ЛОШО! Преди два часа, на фейсбук страницата на АСК Жико-Моторспорт (виж ТУК) се появи постът РАЛИСПРИНТ ВИДА 2021 СЕ ОТМЕНЯ!!! Така най-дълго живялото и без съмнение едно от най-добрите състезания, организирани в спринтовия шампионат без нито един „празен“ лист в своята 8 годишна автомобилна история, няма да бъде проведено през този сезон. Което е най-шокиращото, на страницата на клуба не са посочени никакви причини, за отказа, още повече, че състезанието винаги е било тотално подкрепяно от Община Видин.

За първи път, точно с тази силна градска подкрепа, Рали спринт Вида стартира на 19...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев