• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

„Зелени“ автомобила тръгват в ЕКО-Рали България 2017 г.

Събота, 29 Юли 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
„Зелени“ автомобила тръгват  в ЕКО-Рали България 2017 г.

ОБЩО 17 екологични возила застанаха пред стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София снощи вечерта. Четиринадесет електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на Международната автомобилна федерация (ФИА), а два хибрида и една, задвижвана от пропан-бутан кали, ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа. За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на ФИА се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колета (рейндж екстендър).

Те ще се борят за точки в Световната купа.

На площад Александър Батенберг в София се наредиха най-новите и актуални електромобили на световните автомобилни производители като BMW, Рено, KИА, Хюндай, Опел и Нисан.

Екипажите на еко-возилата ще се изправят пред маршрут от София до Боровец рано сутринта, а следобед ще карат по отсечките на Рали България около Костенец. За да печелят нужните им за победа точки, участниците ще трябва изключително прецизно да определят средна скорост на движение и времето за преминаване на специалните етапи.

Няколко са претендентите за победата в ЕКО-Рали България 2017 , като сред тях може да отбележим италианския екипаж Валтер Кофлер/Франко Гайони (Тесла Модел S), смесеният българо-италиански тандем с пилот Светослав Дойчинов и навигатор Гуидо Герини (Хюндай Йонинг), както и най-силният български тандем, участващ в екоралита от няколко години насам - Калин Дедиков/Георги Павлов (BMW i3).

„Зелени“ автомобила тръгват  в ЕКО-Рали България 2017 г.

снимка: сибо прес
МАЛЪК АВТОМОБИЛ НА РЕНО, ГОЛЯМ СТАРТЬОР ПОД АРКАТА… Стартът в ЕКО-Рали България на тази „вишнева костилка“ даден от бившият национален шампион на България и бивш президент на БФАС Радослав Козлеков.


Разбира се, изненада може да поднесе и някой от останалите екипажи, които са достатъчно надъхани за високи постижения.

Няколко общини се включиха с екипажи и машини в еко-надпреварата. Със свои отбори и електромобили се включиха София, Самоков и Сливница, а община Бургас предостави два електрически автомобила на състезателите от автомобилен клуб Вромос.

ЕКО-Рали България 2017 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, а  съорганизатори са сайта еСars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на Булстрад, Хюндай, общините София, Самоков, Костенец и Долна Баня, минерална вода Горна баня, млечните продукти Бор-Чвор, хотел Балкан и клуб-хотел Янакиев в Боровец.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев