• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Двама победители в класическото Сафари

Събота, 02 Декември 2017 | Найроби, RallyXpress
Двама победители в класическото Сафари

ЕДНА НЕУДОБНА дилема пред организаторите на Източноафриканското класическо Рали Сафари, бе решена от стюардите на състезанието, решавайки окончателно, че първенците в състезанието ще бъдат двама. В последния ден от надпреварата – 1 декември - всички състезатели преминаха през контролните точки, с изключение на два екипажа, затънали в кален овраг. Първоначално организаторите отмениха този скоростен етап, допускайки в продължението тандема Ричард Джаксън/Райън Чемпиън и тяхното Порше 911.
 
По-късно домакините отмениха анулираният етап, като се позоваха на правило, че състезателите, които не са в състояние да завършат етап, трябва да бъдат сериозно наказвани.

Това даде на кенийския пилот Карл Тундо (Триумф TR7V8) непобедим авантаж, след което стюардите коригираха наказанията, така че двата пилоти да завършат събитието… с едно и същото общо наказание.

2017 Safari Classik Class

ФАКСИМИЛЕ от финалния протокол на Сафари Рали, от който се вижда, че Джаксън и Тундо завършват с еднакви наказания – по 901.55.

Не е прилагано правило за вземане на решение.

Въпреки че калните дупки представляват традиционна опасност за Рали Сафари, смущението е, че организаторите са обещали да предоставят официални автомобили на този етап, за да помогнат на закъсалите конкуренти, но това не е било направено.

Двама победители в класическото Сафари

снимка: официален сайт на състезанието
ЧЕТИРИ БУТИЛКИ ШАМПАНСКО ЗА ПЪРВОТО МЯСТО… Ричард Джаксън/Райън Чемпиън (вляво) и Карл Тундо/Тим Джесъп си поделиха победата в класическото африканско надбягване, след като стюардите на Сафари на два пъти изпадаха в положението да отменят собствените си решения.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.