• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

Ретро

Утре стартира най-старото ретро рали в България

Петък, 24 Юни 2016 | Варна, RallyXpress
Утре стартира най-старото ретро рали в България

ТРЕТИЯТ кръг от националния ретро-рали шампионат – деветнадесетото издание на Нептун рали (коеф. 3), стартира утре във Варна. Това е най-старото автомобилно състезание на исторически автомобили, което води началото си от 1996 г.

Надпреварата, която неизменно има място в календара на „историците“, се организира със съдействието на Автомобилен и ретро клуб Варна, автомобилния и спортен клуб на СБА Варна, общината на морската ни столица, както и тези в Долни Чифлик, Бяла, Обзор, както и Диневи Груп.

Маршрутът на Нептун Рали е с дължина от 269.390 км, като в него са включени 12 часови контроли, четири...

Холандският Мини Купър наби целия взвод на Мерцедес-Бенц

Неделя, 15 Май 2016 | София, RallyXpress
Холандският Мини Купър наби целия взвод на Мерцедес-Бенц

УНИКАЛЕН ЗА страната Мини Купър автоматик, произведен в Холандия преди 51 години и управляван от семейство Варайкови – Любомир и Росица победи стегнатия взвод на осемте германски Мерцедес-Бенц, за да станат вторите в историята на международното Ретро Рали България победители.

Двамата софиянци изпревариха с 4.78 сек датско-българския смесен екипаж на Мерцедес-Бенц 190D Аксел Трангбаерг/Шинка Маринова и с 8.95 германския 380 SLC на варненците Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова.

Варайкови бяха лидер в надпреварата още вчера в края на съботния ден от Ретро Рали България, когато пък се наложиха с 1.42...

Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

Събота, 14 Май 2016 | София, RallyXpress
Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

ЛЕГЕНДАТА ОТ  60-те години в Монте Карло – Мини Купър на екипажа Любомир Варайков/Росица Варайкова са начело в класирането след първия ден на международното Ретро Рали България. Малкият британски герой, който през 1967 г. направи невероятен фурор с победата си в Старата госпожа сега е с 1.42 нак. точки пред Порше 911 на Любомир Гайдиев/Антон Кръстев и с 7.75 пред третия тандем, участващ във второто издание на международната надпревара на историческите автомобили – Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова (Мерцедес Бенц 380 SLC).

В първия ден на състезанието бяха пробягани 183.75 състезателни километра от...

Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

Сряда, 11 Май 2016 | София, RallyXpress
Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на Ретро рали България, стартът на което е в петък, в 17:30 ч. пред хотел Хилтън в София, ще бъде водено от истинско автомобилно бижу – кабриолет на Мерцедес, произведен в Райха точно преди 80 години.

На шега организаторите на днешната пресконференция направиха уточнението, че няма нищо вярно в това, че този Мерцедес Кабриолет 320 някога е принадлежал на любовницата на Адолф Хитлер Ева Браун. Неговият екипаж е чисто български – Николай Колев/Валентин Тодоров.

Общо 39 са заявените екипажи, като най-много – 8, са от Перник, с което се гордее един от радетелите на ретро-автомобилите в...

На Дракона: силно начало на Класик рейсинг сезона

Понеделник, 04 Април 2016 | от Влади Димитров, Калояново
На Дракона: силно начало на Класик рейсинг сезона

ОТМИНАЛИЯТ уикенд отбеляза силното начало на сезона на Класик рейсинг, събирайки на пистата  Дракон край Калояново 33 автомобила. Успоредно с тяхната надпревара, организаторите от САРК Авангард зарадваха множеството зрителите, които прекараха деня са край пистовото трасе и с изложба на четиридесет ретро и класически автомобили, както и четири мотора. Изложбата беше журирана от собственикът на писта Дракон инж. Христо Стоилов, кмета на Калояново Георги Георгиев,  Петър Лозанов представител на ЗЕД МОТО.

Автомобилните пилоти в журито бяха представлявани от двукратният шампион на България от...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев