• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Ретро

Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

Събота, 14 Май 2016 | София, RallyXpress
Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

ЛЕГЕНДАТА ОТ  60-те години в Монте Карло – Мини Купър на екипажа Любомир Варайков/Росица Варайкова са начело в класирането след първия ден на международното Ретро Рали България. Малкият британски герой, който през 1967 г. направи невероятен фурор с победата си в Старата госпожа сега е с 1.42 нак. точки пред Порше 911 на Любомир Гайдиев/Антон Кръстев и с 7.75 пред третия тандем, участващ във второто издание на международната надпревара на историческите автомобили – Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова (Мерцедес Бенц 380 SLC).

В първия ден на състезанието бяха пробягани 183.75 състезателни километра от...

Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

Сряда, 11 Май 2016 | София, RallyXpress
Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на Ретро рали България, стартът на което е в петък, в 17:30 ч. пред хотел Хилтън в София, ще бъде водено от истинско автомобилно бижу – кабриолет на Мерцедес, произведен в Райха точно преди 80 години.

На шега организаторите на днешната пресконференция направиха уточнението, че няма нищо вярно в това, че този Мерцедес Кабриолет 320 някога е принадлежал на любовницата на Адолф Хитлер Ева Браун. Неговият екипаж е чисто български – Николай Колев/Валентин Тодоров.

Общо 39 са заявените екипажи, като най-много – 8, са от Перник, с което се гордее един от радетелите на ретро-автомобилите в...

На Дракона: силно начало на Класик рейсинг сезона

Понеделник, 04 Април 2016 | от Влади Димитров, Калояново
На Дракона: силно начало на Класик рейсинг сезона

ОТМИНАЛИЯТ уикенд отбеляза силното начало на сезона на Класик рейсинг, събирайки на пистата  Дракон край Калояново 33 автомобила. Успоредно с тяхната надпревара, организаторите от САРК Авангард зарадваха множеството зрителите, които прекараха деня са край пистовото трасе и с изложба на четиридесет ретро и класически автомобили, както и четири мотора. Изложбата беше журирана от собственикът на писта Дракон инж. Христо Стоилов, кмета на Калояново Георги Георгиев,  Петър Лозанов представител на ЗЕД МОТО.

Автомобилните пилоти в журито бяха представлявани от двукратният шампион на България от...

Класиците откриват сезона с гонка и изложба на Дракон-а

Вторник, 29 Март 2016 | от Влади Димитров, София
Класиците откриват сезона с гонка и изложба на Дракон-а

ЗА ОСМИ ПОРЕДЕН път „класиците“ ще открият своя сезон и според традицията на пистарите, ще направят това на единственото специализирано автомобилно трасе у нас - Дракон-а, край с. Калояново. В 10 ч. сутринта в неделя там ще стартира надпреварата Класик Рейсинг ’16. Но програмата на първата за годината проява на историческите рейсинг автомобили не включва единствено гонката, която, разбира се е основното меню в програмата на този рейсинг ден на писта Дракон. Отделно от гонката организаторът е предвидил и изложба на ретро и класически автомобили и мотоциклети.

Радостното е, че четири дни преди...

Варненци почват сезона си с 20-о издание на Морски бриз

Петък, 25 Март 2016 | Варна, RallyXpress
Варненци почват сезона си с 20-о издание на Морски бриз

УТРЕ СУТРИНТА пред Двореца на културата и спорта във Варна ще се съберат екипажите от местния автомобилен и ретро клуб в града, за да открият своя сезон и автомобилната година на „историците“. Това ще стане с двадесетото издание на авто-похода Морски бриз, чието първо издание е през 1997 г.

Според организатора на похода Орлин Пенев обаче, през тази година към колоната ще се присъединят и членовете на най-новия ретро-клуб във Варна – този на собствениците на соц.-автомобили.

В похода са заявили участие и неангажирани с клубна принадлежност собственици на стари превозни средства.

Най-старият...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев