• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ретро

Две варненски Поршета в люта битка за победа в Нептун Рали

Събота, 25 Юни 2016 | от Николай Каразлатев, Варна
Две варненски Поршета в люта битка за победа в Нептун Рали

ВЕДНАГА СЛЕД старта на 19-ото издание на рали Нептун, две варненски Поршета – черното на Жоро Георгиев и бялото – на трикратният шампион в първенството на историческите автомобили Николай Ковачев, се захапаха в спор за първото място.

На първата точна езда Аспарухово, най-добър резултат – една секунда разлика от идеалното време записаха, Жоро и Светла Георгиеви с тяхното „944“.

Те бяха следвани в класирането от Детелин Нанев с дъщеря си Габриела (Мерцедес 200 D), а след дребни пропуски третото място си осигуриха Николай Ковачев/Роен Колев с бялата Порше „924“. Резултатът им бе с разлика от 2 сек.
...

Утре стартира най-старото ретро рали в България

Петък, 24 Юни 2016 | Варна, RallyXpress
Утре стартира най-старото ретро рали в България

ТРЕТИЯТ кръг от националния ретро-рали шампионат – деветнадесетото издание на Нептун рали (коеф. 3), стартира утре във Варна. Това е най-старото автомобилно състезание на исторически автомобили, което води началото си от 1996 г.

Надпреварата, която неизменно има място в календара на „историците“, се организира със съдействието на Автомобилен и ретро клуб Варна, автомобилния и спортен клуб на СБА Варна, общината на морската ни столица, както и тези в Долни Чифлик, Бяла, Обзор, както и Диневи Груп.

Маршрутът на Нептун Рали е с дължина от 269.390 км, като в него са включени 12 часови контроли, четири...

Холандският Мини Купър наби целия взвод на Мерцедес-Бенц

Неделя, 15 Май 2016 | София, RallyXpress
Холандският Мини Купър наби целия взвод на Мерцедес-Бенц

УНИКАЛЕН ЗА страната Мини Купър автоматик, произведен в Холандия преди 51 години и управляван от семейство Варайкови – Любомир и Росица победи стегнатия взвод на осемте германски Мерцедес-Бенц, за да станат вторите в историята на международното Ретро Рали България победители.

Двамата софиянци изпревариха с 4.78 сек датско-българския смесен екипаж на Мерцедес-Бенц 190D Аксел Трангбаерг/Шинка Маринова и с 8.95 германския 380 SLC на варненците Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова.

Варайкови бяха лидер в надпреварата още вчера в края на съботния ден от Ретро Рали България, когато пък се наложиха с 1.42...

Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

Събота, 14 Май 2016 | София, RallyXpress
Легендарен Мини Купър води класирането на Ретро Рали БГ

ЛЕГЕНДАТА ОТ  60-те години в Монте Карло – Мини Купър на екипажа Любомир Варайков/Росица Варайкова са начело в класирането след първия ден на международното Ретро Рали България. Малкият британски герой, който през 1967 г. направи невероятен фурор с победата си в Старата госпожа сега е с 1.42 нак. точки пред Порше 911 на Любомир Гайдиев/Антон Кръстев и с 7.75 пред третия тандем, участващ във второто издание на международната надпревара на историческите автомобили – Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова (Мерцедес Бенц 380 SLC).

В първия ден на състезанието бяха пробягани 183.75 състезателни километра от...

Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

Сряда, 11 Май 2016 | София, RallyXpress
Ретро рали България се води от 80-годишно кабрио от 1936

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на Ретро рали България, стартът на което е в петък, в 17:30 ч. пред хотел Хилтън в София, ще бъде водено от истинско автомобилно бижу – кабриолет на Мерцедес, произведен в Райха точно преди 80 години.

На шега организаторите на днешната пресконференция направиха уточнението, че няма нищо вярно в това, че този Мерцедес Кабриолет 320 някога е принадлежал на любовницата на Адолф Хитлер Ева Браун. Неговият екипаж е чисто български – Николай Колев/Валентин Тодоров.

Общо 39 са заявените екипажи, като най-много – 8, са от Перник, с което се гордее един от радетелите на ретро-автомобилите в...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев