• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ретро

Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

Понеделник, 30 Януари 2017 | Варна, RallyXpress
Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

ПОБЕДИТЕЛ В тринадесетата анкета Автомобилист №1 на Варна за 2016 г. е Николай Гочев (на снимката), европейският шампион в оф-роуда, дисциплината БАХА. Той получи своя приз по време на традиционната церемония, организирана в МОЛ-Варна в неделя надвечер. Купи и грамоти получиха също и други варненски пилоти и навигатори, участвали в националните шампионати по рали и ретро-рали. Николай Ковачев/Росен Колев получиха своите отличия за първо място в генералното класиране на ретро шампионата, Детелин Нанев/Габриела Нанева - наградата за 2-о, а Георги и Светлана Георгиева - за 3-о си място.

Купа за...

В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

Сряда, 25 Януари 2017 | София, RallyXpress
В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

В РАННИЯ СЛЕД обед на идващата неделя в една от залите на МОЛ Варна ще бъде обявено името на новият най-добър автомобилен състезател на града. Това ще стане след традиционната анкета на варненските журналисти, която сега ще бъде със своето 13-о издание.

Макар пълното с имена, но с малко факти прес-съобщение за церемонията по награждаването на най-добрите състезатели от региона да не се казва нищо за организаторите, може да се предположи, че това са СБА-Варна, Авто-мото Ретро Клуб Варна, автомобилният клуб Нептун и, разбира се, общината на града.

Ще бъдат наградени всички изявили се пилоти и...

Ковачев и Колев с първата си официална титла в класиката

Неделя, 04 Декември 2016 | от Николай Каразлатев, Варна
Ковачев и Колев с първата си официална титла в класиката

ОСЕМНАДЕСЕТОТО издание на класик рали Обиколката на Варна бе спечелено за пореден път от  варненския екипаж Николай Ковачев/Росен Колев (Порше 924), което донесе на двамата варненци първата шампионска титла в новосъздадения през тази година национално ретро първенство.

То включва шест ралита - класик рали Златни пясъци, рали Розова долина, рали Нептун, Варненски автомобилен събор, рали Родопи и Обиколката на Варна.
Втори в юбилейното 60-о състезание организирано във Варна, на следвани на 0.36 сек. от победителите останаха Детелин Нанев/Габриела Нанева (Мерцедес-Бенц 200D).

Двама профи-навигатори...

Обиколката на Варна бележи 60-ия старт на ретро-ралитата

Петък, 02 Декември 2016 | от Олимпи Филипов, Варна
Обиколката на Варна бележи 60-ия старт на ретро-ралитата

ОСЕМВАДЕСЕТОТО издание на Класик рали Обиколката на Варна (шести кръг от новоучредения ретро-рали шампионат на България), което стартира утре от площада пред площада пред  Катедралния храм Свето Успение Богородично в града, ще отбележи своеобразен юбилей.

Това ще е 60-о ретро-рали, което е организирано от Нептун Моторспорт Клуб, АСК СБА-Варна и Авто-мото ретро клуб-Варна. До момента варненци са били домакини и организатори на 11 старта за класически автомобили на рали Златни пясъци, 19 пъти са правили рали нептун и 12 старта са устройвали за Варненски автомобилен събор.

Маршрутът е с дължина 82.150...

Семейство Атанасови печелят Варненски Автомобилен събор

Понеделник, 29 Август 2016 | от Николай Каразлатев, Варна
Семейство Атанасови печелят Варненски Автомобилен събор

ДВАНАДЕСЕТЕТО издание на класик рали Варненски Автомобилен Събор в неделя бе спечелено от варненския екипаж Пламен Атанасов/Катя Лукова-Атанасова (Мерцедес-Бенц 380SLC), следвани на две секунди от Николай Ковачев/Росен Колев (Порше 924) и на 14 секунди от Камен Михайлов/Стоян Радев (Мерцедес-Бенц 380SЕL).

След старта екипажите потеглиха към комплекса Златни пясъци, където пред входа на хотел Мелиа, бе даден старта на първата точна езда за деня. Още на финала се откроиха претендентите за победата в ралито: Пламен Атанасов записаха време с 1 сек. отклонение от идеалното, следван плътно от Камен Михайлов...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев