• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ретро

Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

Вторник, 13 Юни 2017 | От Владислав Велинов, София
Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

КОСТЕЛИВ ОРЕХ се оказа третото международно ретро рали България 2017 за участващите екипажи. От стартиралите 27 екипажа финишираха 24, като два екипажа се отказаха от тежката надпревара, един бе с технически повреди, а друг с разрешение на директора на състезанието смени автомобила. След проблеми  продължи и на следващия ден, но загуби право да участва в генералното класиране. Новото в тазгодишното издание е, че можеше да участват и автомобили в категория VII - хибридни автомобили. Един интересен факт можем да отбележим, а оттам да си направим изводи за самото състезание.

През 2016 г. ралито е било с...

Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

Сряда, 07 Юни 2017 | София, Пресклуб България
Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

ОТ ПЕТЪК ДО ТАЗИ НЕДЕЛЯ 26 екипажа ще се впуснат в надпреварата на третото издание на Международното ретро рали България. Новото тази година е, че освен стари автомобили, ще има и съвременни, като най-модерният е от 2014 г. (Инфинити Q50 Хибрид), съобщи в Пресклуб България основателят на ралито и председател на софийския автомобилен спортен клуб Автотранс Рейсинг Тим Камен Михайлов. С най-голяма възраст са две коли от 1959 г. – MG A 1600 Mk I с пилот Васил Георгиев и навигатор Снежина Георгиева и Мерцедес-Бенц 190 D на доайените Аксел Трангбаек от Дания и Шинка Маринова.

Друга двойка с чуждестранно участие са...

БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

Сряда, 22 Март 2017 | София, RallyXpress
БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

БЪЛГАРСКАТА федерация по автомобилен спорт (БФАС) организира традиционното дамско рали Благовещение, което ще стартира навръх християнския празник на 25 март в 10:00 ч. на пл. Княз Александър I в София. ЕКО България ЕАД ще подкрепи събитието, а бензиностанции на веригата ще бъдат включени в трасето и предизвикателствата на съботното състезание. В тазгодишното издание на дамското рали ще участват 20 екипажа, съставени от пилот и навигатор. Състезанието ще започне с изпит по майсторско управление на затворено трасе.

След това дамите ще се включат в движението по градските маршрути в София и ще...

Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

Понеделник, 30 Януари 2017 | Варна, RallyXpress
Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

ПОБЕДИТЕЛ В тринадесетата анкета Автомобилист №1 на Варна за 2016 г. е Николай Гочев (на снимката), европейският шампион в оф-роуда, дисциплината БАХА. Той получи своя приз по време на традиционната церемония, организирана в МОЛ-Варна в неделя надвечер. Купи и грамоти получиха също и други варненски пилоти и навигатори, участвали в националните шампионати по рали и ретро-рали. Николай Ковачев/Росен Колев получиха своите отличия за първо място в генералното класиране на ретро шампионата, Детелин Нанев/Габриела Нанева - наградата за 2-о, а Георги и Светлана Георгиева - за 3-о си място.

Купа за...

В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

Сряда, 25 Януари 2017 | София, RallyXpress
В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

В РАННИЯ СЛЕД обед на идващата неделя в една от залите на МОЛ Варна ще бъде обявено името на новият най-добър автомобилен състезател на града. Това ще стане след традиционната анкета на варненските журналисти, която сега ще бъде със своето 13-о издание.

Макар пълното с имена, но с малко факти прес-съобщение за церемонията по награждаването на най-добрите състезатели от региона да не се казва нищо за организаторите, може да се предположи, че това са СБА-Варна, Авто-мото Ретро Клуб Варна, автомобилният клуб Нептун и, разбира се, общината на града.

Ще бъдат наградени всички изявили се пилоти и...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев