• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

Ретро

Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

Сряда, 07 Юни 2017 | София, Пресклуб България
Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

ОТ ПЕТЪК ДО ТАЗИ НЕДЕЛЯ 26 екипажа ще се впуснат в надпреварата на третото издание на Международното ретро рали България. Новото тази година е, че освен стари автомобили, ще има и съвременни, като най-модерният е от 2014 г. (Инфинити Q50 Хибрид), съобщи в Пресклуб България основателят на ралито и председател на софийския автомобилен спортен клуб Автотранс Рейсинг Тим Камен Михайлов. С най-голяма възраст са две коли от 1959 г. – MG A 1600 Mk I с пилот Васил Георгиев и навигатор Снежина Георгиева и Мерцедес-Бенц 190 D на доайените Аксел Трангбаек от Дания и Шинка Маринова.

Друга двойка с чуждестранно участие са...

БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

Сряда, 22 Март 2017 | София, RallyXpress
БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

БЪЛГАРСКАТА федерация по автомобилен спорт (БФАС) организира традиционното дамско рали Благовещение, което ще стартира навръх християнския празник на 25 март в 10:00 ч. на пл. Княз Александър I в София. ЕКО България ЕАД ще подкрепи събитието, а бензиностанции на веригата ще бъдат включени в трасето и предизвикателствата на съботното състезание. В тазгодишното издание на дамското рали ще участват 20 екипажа, съставени от пилот и навигатор. Състезанието ще започне с изпит по майсторско управление на затворено трасе.

След това дамите ще се включат в движението по градските маршрути в София и ще...

Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

Понеделник, 30 Януари 2017 | Варна, RallyXpress
Ники Гочев: тринадесетият №1 на варненските автомобилисти

ПОБЕДИТЕЛ В тринадесетата анкета Автомобилист №1 на Варна за 2016 г. е Николай Гочев (на снимката), европейският шампион в оф-роуда, дисциплината БАХА. Той получи своя приз по време на традиционната церемония, организирана в МОЛ-Варна в неделя надвечер. Купи и грамоти получиха също и други варненски пилоти и навигатори, участвали в националните шампионати по рали и ретро-рали. Николай Ковачев/Росен Колев получиха своите отличия за първо място в генералното класиране на ретро шампионата, Детелин Нанев/Габриела Нанева - наградата за 2-о, а Георги и Светлана Георгиева - за 3-о си място.

Купа за...

В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

Сряда, 25 Януари 2017 | София, RallyXpress
В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

В РАННИЯ СЛЕД обед на идващата неделя в една от залите на МОЛ Варна ще бъде обявено името на новият най-добър автомобилен състезател на града. Това ще стане след традиционната анкета на варненските журналисти, която сега ще бъде със своето 13-о издание.

Макар пълното с имена, но с малко факти прес-съобщение за церемонията по награждаването на най-добрите състезатели от региона да не се казва нищо за организаторите, може да се предположи, че това са СБА-Варна, Авто-мото Ретро Клуб Варна, автомобилният клуб Нептун и, разбира се, общината на града.

Ще бъдат наградени всички изявили се пилоти и...

Ковачев и Колев с първата си официална титла в класиката

Неделя, 04 Декември 2016 | от Николай Каразлатев, Варна
Ковачев и Колев с първата си официална титла в класиката

ОСЕМНАДЕСЕТОТО издание на класик рали Обиколката на Варна бе спечелено за пореден път от  варненския екипаж Николай Ковачев/Росен Колев (Порше 924), което донесе на двамата варненци първата шампионска титла в новосъздадения през тази година национално ретро първенство.

То включва шест ралита - класик рали Златни пясъци, рали Розова долина, рали Нептун, Варненски автомобилен събор, рали Родопи и Обиколката на Варна.
Втори в юбилейното 60-о състезание организирано във Варна, на следвани на 0.36 сек. от победителите останаха Детелин Нанев/Габриела Нанева (Мерцедес-Бенц 200D).

Двама профи-навигатори...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев