• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ретро

Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

Вторник, 27 Юни 2017 | от Ор. Пенев, директор на Нептун Рали
Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

ПРЕДИ МАЛКО по-малко от 20 пълни години, на 5 октомври 1996 г. се провежда първото ретро рали Нептун. Тогава под арката на ралито до Фестивалния и конгресен център преминаха 11 автомобила, всичките произведени преди 1970 г. Заложената концепцията в маршрута на ралито е, той да следва морският бряг. Дългогодишната традиция на този маршрут довежда до едно постоянно партньорство със градчетата-домакини  Бяла, Обзор, Несебър. В 20-тото юбилейно рали на старт застанаха 15 автомобила, като само един беше произведен преди 1970 г.

Тази година стартиралите екипажи бяха от Варна, Каварна, Поморие, Сливен и...

Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

Четвъртък, 22 Юни 2017 | от Олимпи Филипов, Варна
Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

СТАРТИРАЩИЯТ в събота 3-ти кръг от националния ретро рали шампионат – варненското Нептун, тази година включва маршрут от близо 300 км.

Състезанието, което се организира от Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК „СБА – Варна”, Община Варна, Община Бяла, Община Обзор и Диневи груп и е с център Община Варна (старт и финал) тихомълком отбелязва своя юбилей – двадесет старта за любителите на автомобилните реликви.

Класик рали Нептун е първото ретро рали в България и води своето начало от 1996 г.

Според Орлин Пенев, типично по нашенски, заявките вървят бавно или непълно, но до момента регистрациите са 15 ите...

Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

Вторник, 13 Юни 2017 | От Владислав Велинов, София
Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

КОСТЕЛИВ ОРЕХ се оказа третото международно ретро рали България 2017 за участващите екипажи. От стартиралите 27 екипажа финишираха 24, като два екипажа се отказаха от тежката надпревара, един бе с технически повреди, а друг с разрешение на директора на състезанието смени автомобила. След проблеми  продължи и на следващия ден, но загуби право да участва в генералното класиране. Новото в тазгодишното издание е, че можеше да участват и автомобили в категория VII - хибридни автомобили. Един интересен факт можем да отбележим, а оттам да си направим изводи за самото състезание.

През 2016 г. ралито е било с...

Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

Сряда, 07 Юни 2017 | София, Пресклуб България
Ретро Рали България: И нови автомобили в музея на колела

ОТ ПЕТЪК ДО ТАЗИ НЕДЕЛЯ 26 екипажа ще се впуснат в надпреварата на третото издание на Международното ретро рали България. Новото тази година е, че освен стари автомобили, ще има и съвременни, като най-модерният е от 2014 г. (Инфинити Q50 Хибрид), съобщи в Пресклуб България основателят на ралито и председател на софийския автомобилен спортен клуб Автотранс Рейсинг Тим Камен Михайлов. С най-голяма възраст са две коли от 1959 г. – MG A 1600 Mk I с пилот Васил Георгиев и навигатор Снежина Георгиева и Мерцедес-Бенц 190 D на доайените Аксел Трангбаек от Дания и Шинка Маринова.

Друга двойка с чуждестранно участие са...

БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

Сряда, 22 Март 2017 | София, RallyXpress
БФАС и бензиностанции ЕКО-BG възраждат рали Благовещение

БЪЛГАРСКАТА федерация по автомобилен спорт (БФАС) организира традиционното дамско рали Благовещение, което ще стартира навръх християнския празник на 25 март в 10:00 ч. на пл. Княз Александър I в София. ЕКО България ЕАД ще подкрепи събитието, а бензиностанции на веригата ще бъдат включени в трасето и предизвикателствата на съботното състезание. В тазгодишното издание на дамското рали ще участват 20 екипажа, съставени от пилот и навигатор. Състезанието ще започне с изпит по майсторско управление на затворено трасе.

След това дамите ще се включат в движението по градските маршрути в София и ще...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев