• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

Ретро

Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

Петък, 25 Август 2017 | от Орлин Пенев, Варна
Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

ЧЕТВЪРТИЯТ кръг от класик рали шампионата с коефициент – 3, организира се от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК СБА – Варна. Център на ралито е ДКС - Варна, където са старт и финала.

Ралито е ретро вариант на състезание, проведено със същото име в две последователни години (1938 и 1939 г.), организирано от Български автомобилен туринг клуб (БАТК).

Маршрут с дължина 199.920км. съдържа 10 – часови контроли, 4 етапа – точна езда, 2 етапа – слалом ( майсторско управление ). Първият в град Балчик, втория в Аксаково.   
 

І – ден 26. 08. 2017 г.: 99 км., 5 часови контроли, 2 етапа точна...

„Зелени“ автомобила тръгват в ЕКО-Рали България 2017 г.

Събота, 29 Юли 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
„Зелени“ автомобила тръгват  в ЕКО-Рали България 2017 г.

ОБЩО 17 екологични возила застанаха пред стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София снощи вечерта. Четиринадесет електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на Международната автомобилна федерация (ФИА), а два хибрида и една, задвижвана от пропан-бутан кали, ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа. За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на ФИА се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към...

Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

Вторник, 27 Юни 2017 | от Ор. Пенев, директор на Нептун Рали
Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

ПРЕДИ МАЛКО по-малко от 20 пълни години, на 5 октомври 1996 г. се провежда първото ретро рали Нептун. Тогава под арката на ралито до Фестивалния и конгресен център преминаха 11 автомобила, всичките произведени преди 1970 г. Заложената концепцията в маршрута на ралито е, той да следва морският бряг. Дългогодишната традиция на този маршрут довежда до едно постоянно партньорство със градчетата-домакини  Бяла, Обзор, Несебър. В 20-тото юбилейно рали на старт застанаха 15 автомобила, като само един беше произведен преди 1970 г.

Тази година стартиралите екипажи бяха от Варна, Каварна, Поморие, Сливен и...

Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

Четвъртък, 22 Юни 2017 | от Олимпи Филипов, Варна
Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

СТАРТИРАЩИЯТ в събота 3-ти кръг от националния ретро рали шампионат – варненското Нептун, тази година включва маршрут от близо 300 км.

Състезанието, което се организира от Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК „СБА – Варна”, Община Варна, Община Бяла, Община Обзор и Диневи груп и е с център Община Варна (старт и финал) тихомълком отбелязва своя юбилей – двадесет старта за любителите на автомобилните реликви.

Класик рали Нептун е първото ретро рали в България и води своето начало от 1996 г.

Според Орлин Пенев, типично по нашенски, заявките вървят бавно или непълно, но до момента регистрациите са 15 ите...

Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

Вторник, 13 Юни 2017 | От Владислав Велинов, София
Трудно трето ретро България, догодина ще има още новости

КОСТЕЛИВ ОРЕХ се оказа третото международно ретро рали България 2017 за участващите екипажи. От стартиралите 27 екипажа финишираха 24, като два екипажа се отказаха от тежката надпревара, един бе с технически повреди, а друг с разрешение на директора на състезанието смени автомобила. След проблеми  продължи и на следващия ден, но загуби право да участва в генералното класиране. Новото в тазгодишното издание е, че можеше да участват и автомобили в категория VII - хибридни автомобили. Един интересен факт можем да отбележим, а оттам да си направим изводи за самото състезание.

През 2016 г. ралито е било с...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев