• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ретро

Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

Четвъртък, 14 Септември 2017 | Стара Загора, RallyXpress
Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА за 14-годишната история на писа Стара Загора рекламна кампания предхожда петия старт от шампионата на затворен маршрут (30 септември/1 октомври). Докато всичко около четвъртото състезание от календара – юбилейната писта Велико Търново продължава да е пакетирано с пълна несигурност, неяснота и всевъзможни варианти, в Стара Загора – почти дословно – работят не като за поредния старт заралийското трасе, а като за финал на шампионата. 18 дни преди старта, в града има толкова пана, транспаранти и четири билборда, колкото у нас не бяха направени дори и за световния кръг по рали в...

Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

Петък, 25 Август 2017 | от Орлин Пенев, Варна
Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

ЧЕТВЪРТИЯТ кръг от класик рали шампионата с коефициент – 3, организира се от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК СБА – Варна. Център на ралито е ДКС - Варна, където са старт и финала.

Ралито е ретро вариант на състезание, проведено със същото име в две последователни години (1938 и 1939 г.), организирано от Български автомобилен туринг клуб (БАТК).

Маршрут с дължина 199.920км. съдържа 10 – часови контроли, 4 етапа – точна езда, 2 етапа – слалом ( майсторско управление ). Първият в град Балчик, втория в Аксаково.   
 

І – ден 26. 08. 2017 г.: 99 км., 5 часови контроли, 2 етапа точна...

„Зелени“ автомобила тръгват в ЕКО-Рали България 2017 г.

Събота, 29 Юли 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
„Зелени“ автомобила тръгват  в ЕКО-Рали България 2017 г.

ОБЩО 17 екологични возила застанаха пред стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София снощи вечерта. Четиринадесет електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на Международната автомобилна федерация (ФИА), а два хибрида и една, задвижвана от пропан-бутан кали, ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа. За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на ФИА се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към...

Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

Вторник, 27 Юни 2017 | от Ор. Пенев, директор на Нептун Рали
Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

ПРЕДИ МАЛКО по-малко от 20 пълни години, на 5 октомври 1996 г. се провежда първото ретро рали Нептун. Тогава под арката на ралито до Фестивалния и конгресен център преминаха 11 автомобила, всичките произведени преди 1970 г. Заложената концепцията в маршрута на ралито е, той да следва морският бряг. Дългогодишната традиция на този маршрут довежда до едно постоянно партньорство със градчетата-домакини  Бяла, Обзор, Несебър. В 20-тото юбилейно рали на старт застанаха 15 автомобила, като само един беше произведен преди 1970 г.

Тази година стартиралите екипажи бяха от Варна, Каварна, Поморие, Сливен и...

Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

Четвъртък, 22 Юни 2017 | от Олимпи Филипов, Варна
Близо 300 км включва 20-ото издание на ретро рали Нептун

СТАРТИРАЩИЯТ в събота 3-ти кръг от националния ретро рали шампионат – варненското Нептун, тази година включва маршрут от близо 300 км.

Състезанието, което се организира от Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК „СБА – Варна”, Община Варна, Община Бяла, Община Обзор и Диневи груп и е с център Община Варна (старт и финал) тихомълком отбелязва своя юбилей – двадесет старта за любителите на автомобилните реликви.

Класик рали Нептун е първото ретро рали в България и води своето начало от 1996 г.

Според Орлин Пенев, типично по нашенски, заявките вървят бавно или непълно, но до момента регистрациите са 15 ите...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев